La Vicepresidència Segona nega haver retirat les ajudes a les víctimes de Gaza i acusa el Govern central de mentir i difondre informació falsa

Guardar

La vicepresidenta segona i consellera de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge, Susana Camarero
La vicepresidenta segona i consellera de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge, Susana Camarero

La vicepresidenta segona i consellera de Servicis Socials, Igualtat i Habitatge, Susana Camarero, ha negat que la Generalitat haja retirat les ajudes a les víctimes del conflicte a Gaza tal com va afirmar la portaveu del Govern d’Espanya, Pilar Alegría, durant la roda de premsa que va oferir després del Consell de Ministres d’este dimarts.

Susana Camarero ha manifestat la seua “indignació” davant unes declaracions “infundades i desinformades” sobre un “retall absolut” d’estes ajudes acordat per la Generalitat. A parer seu, resulta “lamentable que la portaveu del Govern d’Espanya haja optat per difondre informació falsa i tergiversada en relació amb una situació tan preocupant i dolorosa com la que s’està vivint a Gaza”.

La vicepresidenta segona ha subratllat que la Generalitat “no ha de prendre cap decisió definitiva respecte a l’ajuda a la UNRWA fins que es coneguen els resultats de les investigacions en curs. Estem actuant amb prudència i responsabilitat i qualsevol determinació sobre este tema no es prendrà abans del mes de juliol d’enguany”, mes en què s’ha de renovar el conveni.

Així mateix, ha assenyalat que l’execució de l’actual conveni amb l’agència de Nacions Unides “es du a terme en territori sirià i no en els territoris on actualment s’està produint el conflicte”, i ha recordat que el Govern del Botànic, en virtut d’este mateix conveni, mai va donar ajudes en territori de Gaza, sinó a Síria, “una qüestió que coneix el PSPV i que no dubta a utilitzar de manera miserable per a traure rèdit polític d’un drama humanitari”.  

Finalment, la vicepresidenta segona ha instat la portaveu del Govern d’Espanya a “rectificar les seues declaracions i a abstindre’s de mentir i propagar informació falsa que puga generar confusió".

Destacats