La Vall Ens Uneix serà decisiva al govern de la Diputació de València

La nova Diputació estarà formada per 13 diputats del PP, 12 del PSPV, 3 de Compromís, 2 de Vox i 1 de la Vall

Guardar

Edifici de la Diputació de València
Edifici de la Diputació de València

El PP aconsegueix la majoria d'escons en la Diputació de València amb 13 diputats, marcant un augment significatiu de la seua representació, segons els resultats de les eleccions municipals a la província. Per part seua, el PSPV obtindrà 12 diputats, mentre que Compromís comptarà amb tres, Vox amb dos i La Vall ens Uneix amb un, per la qual cosa serà decisiu a l'haver empate tècnic entre els dos blocs.

L'escrutini de vots ha sigut completat íntegrament, si bé encara s'espera la confirmació oficial del recompte. Els resultats mostren el recompte de vots obtinguts per cada partit en els 266 municipis de la província de València. En comparació amb la composició anterior de la Diputació, que comptava amb 31 diputats en els últims quatre anys, el PP obté cinc representants addicionals, mentre que el PSPV perd un. Compromís perd dos escons, Vox suma un al qual ja tenia, i La Vall ens Uneix manté la seua representació.

Analitzant els nou partits judicials i el repartiment de diputats en cadascun, a València, amb 18 escons en joc, el PP tindrà set representants, mentre que el PSPV manté els seus sis escons. Compromís perd un i es queda amb tres, mentre que Vox tindrà dos representants en la Diputació. D'altra banda, Ciutadans no comptarà amb cap representant en la institució després de perdre tots els seus escons.

Els resultats també destaquen la conservació del diputat del PSOE a Alzira i l'obtenció d'un diputat per part del PP a Requena, que havia sigut guanyat pel PSPV fa quatre anys. A Sueca, el PSPV manté el seu escó, i a Ontinyent, La Vall ens Uneix conserva la seua representació. En els partits judicials de Gandia, Llíria, Sagunt i Xàtiva, tant el PSPV com el PP mantenen un diputat cadascun.

Després de la constitució dels ajuntaments de la província i la presa de possessió dels alcaldes i alcaldesses el pròxim 17 de juny, la Diputació serà l'última institució a formar-se i donarà inici a la nova legislatura a la fi de juny o principis de juliol.

La Vall ens Uneix celebra els seus resultats i destaca que el seu escó serà "decisiu" per a la composició i l'equilibri de forces en la nova Diputació de València. Els blocs d'esquerra (PSPV-Compromís) i dreta (PP-Vox) sumen 15 diputats cadascun, per la qual cosa la representació de La Vall ens Uneix serà crucial.

A més, La Vall ens Uneix celebra l'àmplia majoria obtinguda per Jorge Rodríguez a Ontinyent, on ha sigut elegit alcalde per quarta vegada consecutiva amb més de 10,000 vots. El partit també ha aconseguit bons resultats en els municipis del partit judicial, obtenint les alcaldies de Bufali, Benissoda, Benicolet i El Palomar, i tenint la possibilitat de formar govern a Beniatjar i Atzeneta d'Albaida. També ha obtingut representació a Muro d'Alcoi i Vilallonga, els primers municipis fora de la província on ha presentat llista.

Destacats