La valenciana Diana Morant serà ministra de Ciència, Innovació i Universitats

Luis Planas repetirà com a ministre d'Agricultura en el nou Govern de Sánchez

Guardar

 La ministra de Ciència, Diana Morant, en declaracions als mitjans
La ministra de Ciència, Diana Morant, en declaracions als mitjans

Pedro Sánchez ha anunciat aquest dilluns l'estructura ministerial per a la nova legislatura i la valenciana Diana Morant es manté en l'executiu. La fins ara ministra de Ciència i Innovació, assumirà també la cartera d'Universitats, que anteriorment estava en mans de la quota d'Unides Podem.

Diana Morant, exalcaldessa de Gandia i amb dos anys i mig d'experiència al capdavant del Ministeri de Ciència i Tecnologia, ha demostrat la seua capacitat i compromís en l'àmbit científic i tecnològic. La seua nova responsabilitat implica no sols continuar liderant l'avanç en aquestes àrees, sinó també gestionar la cartera d'Universitats.

La valenciana, que va rellevar a l'astronauta Pedro Duque en la cartera de Ciència i Tecnologia, es consolida així en el Consell de Ministres i afronta aquest nou repte.

Per la seua part, el valencià Luis Planas també repetirà com a ministre d'Agricultura, Pesca i Alimentació en el nou Govern de Pedro Sánchez.

El que fou conseller d'Agricultura i Pesca de la Junta d'Andalusia i exambaixador al Marroc tindrà com a reptes al capdavant d'Agricultura impulsar la nova Llei d'Agricultura Familiar, així com promoure un sector primari modern i sostenible, dotant-lo de noves ajudes per a la innovació, formació i assessorament de les petites i mitjanes empreses del món rural.

Finalment, la presència valenciana en el Consell de Ministres la tanca Sira Rego, portaveu federal d'Esquerra Unida, que encapçalarà la cartera de Joventut i Infància. Nascuda a València i d'origen palestí, Rego va viure durant la seua infància en Palestina i la seua família paterna resideix a Cisjordània. A més, és nutricionista per la Universitat Autònoma de Madrid i ha treballat en eixe sector en una cooperativa vinculada a iniciatives de sobirania alimentària.

Arxivat a:

Destacats