La de València és la Diputació que més inverteix en els seus municipis

Les transferències i subvencions de la Diputació de València se situen en el 70% del seu pressupost, enfront del 60% de Castelló i el 45% d'Alacant

Guardar

Plenari de juliol de la Diputació de València
Plenari de juliol de la Diputació de València

La Diputació de València és la junta provincial que més inverteix directament en els seus municipis segons l'Informe de Fiscalització del compte general de les entitats locals en l'exercici 2020 elaborat per la Sindicatura de Comptes.

En comparació a les altres províncies de l'autonomia, l'anàlisi detallada de l'òrgan autonòmic determina un 70% el percentatge de transferències i subvencions de la corporació valenciana en relació amb el seu proposat. En canvi, Castelló se situa en el 60% i Alacant, en el 45%.

Quant a les despeses en el personal, també es pot observar la diferència entre les tres províncies de l'autonomia: les despeses de personal en la Diputació de València són del 13%. Alacant el 25% (pràcticament el doble que València) i Castelló, un 22%.

Aquest informe també ha inclòs les dades del superàvit: a Alacant aconsegueix els 37,4 milions d'euros, els 52,6 milions a Castelló i a València quasi 62 milions, on les reserves anaven destinades als municipis a través del Pla d'Inversions o el Fons de Cooperació Municipal.

L'informe de fiscalització emés per l'òrgan de control financer també ha recollit paràmetres com "les factures de calaix" és a dir, les despeses que es realitzen quan el pressupost per a aqueixa determinada partida ja està esgotat: Alacant sumava 16,4 milions d'euros, Castelló reduïa un 12% les seues factures respecte a l'exercici anterior (11 milions) i menys de dos milions en la corporació valenciana (-33%).

Quant a les entitats dependents de la Diputació de València, destaca la ràpida reducció de les operacions pendents amb creditors en el Consorci Provincial de Bombers, que ha passat en un sol exercici de 446.000 euros pendents de pressupostar a 137.000 euros.

Totes aquestes bones dades positives per a la Diputació de València es deu a la creació d'un model de gestió basat en criteris objectius per a garantir la liquiditat en els municipis i aportar-los els recursos necessaris per a millorar els seus serveis i infraestructures dins dels terminis establits.

Destacats