València aprova una moció del PSOE-PSPV per a considerar zona saturada la ciutat i limitar els apartaments turístics

La proposta socialista ha tirat endavant amb els vots de Compromís i PSOE-PSPV i l'abstenció dels grups de l'oposició

Guardar

Un habitatge de la ciutat de València
Un habitatge de la ciutat de València

El ple de l'Ajuntament de València ha aprovat hui una moció presentada pel grup municipal socialista per a limitar la creació d'apartaments turístics en la ciutat. Aizí, el consistori ha donat llum verda a aquesta proposta amb els vots a favor de l'equip de govern, format per Compromís i PSOE-PSPV; mentre que els grups de l'oposició s'han abstingut.

Amb la moció, es pretén declarar tota la ciutat com a "zona saturada" per a poder regular el preu del lloguer i "poder garantir l'habitatge, no com un bé de mercat, sinó com un dret essencial de les famílies". "A aquesta ciutat el que li fa falta és més habitatge de lloguer residencial, no ens fan falta més apartaments turístics", ha assenyalat Sandra Gómez, vicalcaldesa de València.

D'aquesta manera, Gómez busca que València siga la primera ciutat a tindre mecanismes per a controlar la pujada dels preus de l'habitatge, coincidint amb l'aprovació hui dijous, a nivell estatal, de la Llei de l'Habitatge. En aquest sentit, aquesta moció "va a possibilitar que els ajuntaments tinguem una eina efectiva per a topar i regular els lloguers", ha destacat la vicealcaldesa i candidata socialista a l'alcaldia de València.

Per part de Compromís, la regidora d'Habitatge, Isabel Lozano, ha apostat per ampliar recursos per a, sobretot, "perseguir i tancar els apartaments il·legals". "Jo crec que aqueix és el camp de batalla, el gran repte que tenim en aquesta ciutat en relació amb els apartaments turístics, alliberar aqueixa oferta il·legal per a lloguer residencial".

Postura del Partit Popular i Ciutadans

Mentrestant, María José Català, portaveu del Partit Popular en el consistori municipal, ha criticat "l'absència d'una normativa que done seguretat jurídica als apartaments turístics" i que no s'haja aprovat una ordenança per a regular els apartaments turístics en zones com Ciutat Vella en els últims huit anys.

Fernando Giner, de Ciutadans, ha apostat per un acord entre l'ajuntament i els agents immobiliaris, els promotors d'habitatge o els administradors de finques, ha ressaltat.

Arxivat a:

Destacats