UP veu "inevitable" un Govern de coalició i a Més Compromís "una força aliada amb la qual caldrà comptar"

Guardar

podem_10n
podem_10n

El cap de llista d'Unides Podem per València, Héctor Illueca, ha recalcat aquest dilluns que és "inevitable" un Govern de coalició per a Espanya i sobre aquest tema ha considerat a Més Compromís "una força aliada amb la qual caldrà comptar en futurs escenaris de governabilitat".

Unides Podem ha presentat aquest dilluns la candidatura a les eleccions generals del 10 de novembre en un acte en el qual han participat els cap de llista per València i Castelló, Héctor Illueca, i Marisa Saavedra, així com la candidata Roser Maestro i el vicepresident segon de la Generalitat, Rubén Martínez Dalmau.

Sobre aquest tema, Illueca ha apuntat que com al president del Govern, Pedro Sánchez, "no li va agradar el resultat de les eleccions, ens ha portat a una repetició electoral", però ha subratllat que UP serà "capaç de frenar i revertir aqueixa transformació en detriment dels drets fonamentals de les majories socials" dels últims anys i "avançar cap a una societat més justa, igualitària i mesures que responguen a les necessitats de la majoria socials".

En aqueix sentit, ha apuntat que aquestes eleccions són "fonamentals i transcendents" perquè aquests últims anys s'ha produït "una gran transformació i la ciutadania, a través d'Unides Podemos, ha mostrat "la seua resistència i descontentament a aquestes transformacions".

En aqueix sentit, ha apuntat que la ciutadania "sap que la CEOE ha vetat la presència d'Unides Podem en el govern d'Espanya per a impedir que es derogaren les reformes laborals i que Ana Patrícia Botí --presidenta del banc Santander-- i les entitats financeres han vetat la nostra presència per a impedir que es derogaren les reformes que han transformat el nostre sistema de pensions".

Malgrat això, ha recalcat que és "inevitable" un Govern de coalició a Espanya el del Botànic. Així mateix, ha mostrat el seu "absolut respecte" a la decisió de Compromís d'"optar per trencar aquell espai d'unitat que tantes esperances havia despertat" per a concórrer en aquestes eleccions amb Més País.

Així, ha apuntat que són els seus òrgans de direcció els qui han de donar explicacions per aquesta decisió i ha apuntat que no li consta una resposta oficial de Compromís a la seua proposta de concórrer amb una llista unitària per al Senat. Amb tot , ha recalcat que "són una força aliada amb la qual caldrà comptar en futurs escenaris de governabilitat".

Així mateix, ha ressaltat que la importància d'UP per a situar en l'agenda política el problema valencià i al respecte ha recordat que van arribar a un acord amb el PSOE per a votar a favor dels pressupostos que "multiplicava les inversions en la Comunitat i pal·liava la discriminació històrica". "El problema és que no es va complir perquè el PSOE són de moltes paraules però després en els fets obeeix a altres compromisos", li ha recriminat.

GANES D'AVANÇAR

Per part seua, Dalmau ha destacat que Unides Podem "ix amb moltes ganes d'avançar i aconseguir els millors resultats" perquè aquests "magnífics candidats" puguen estar en el Congrés per a "aconseguir un Govern de progrés".

"Cada vegada que el poble va a les urnes deixa més clar que no vol majories absolutes i que tota l'època del bipartidisme ja va passar", ha recalcat Dalmau, que ha apuntat que, per contra, "ara cal arribar a formar Govern com s'ha fet en el Botànic parlant, argumentant i negociant. "És molt important que les forces progressistes acaben en un govern de coalició i que tinguem com més prompte millor Govern", ha reclamat.

De la mateixa manera, la número dos per València, la candidata d'EU Roser Maestro, ha recalcat que afronten la campanya amb "molta forces" perquè és "necessari una força nítidament d'esquerra que aplique les polítiques que el PSOE tem tan dur a terme" i en aqueix sentit ha recalcat que aportaran " una política per a la classe treballadora des d'una perspectiva del feminisme".

Així mateix, Marisa Saavedra ha destacat la importància del vot d'UP a Castelló perquè, igual que en els passats comicis, el cinqué escó no siga per a Vox sinó "progressista".

Arxivat a:

Destacats