Les universitats valencianes estrenaran cinc graus, 35 màsters i cinc doctorats en 2022-2023

Guardar

Universitat de València
Universitat de València

El ple del Consell ha autoritzat aquest divendres la implantació de 45 nous ensenyaments universitàries oficials en les cinc universitats públiques valencianes i en quatre universitats privades per al pròxim curs 2022/2023. També se suprimeixen 21 titulacions, de les quals 4 pertanyen a estudis de grau, 12 a estudis de màster i 5 a programes de doctorat.

En concret, els estudiants valencians comptaran amb cinc nous graus, 35 màsters més i altres cinc nous programes de doctorat. Per branques del coneixement, cinc títols corresponen a Arts i Humanitats, 11 a Ciències Socials i Jurídiques, set a Ciències, 12 a Ciències de la Salut i deu a Arquitectura i Enginyeries.

Per universitats, la Universitat de València (UV) implantarà el Màster Universitari en Virologia, adscrit a la Facultat de Ciències Biològiques.

La Universitat Politècnica de València (UPV) impartirà dos nous graus. D'una banda, el Grau en Gestió del Transport i la Logística en dos campus: l'MTS d'Enginyeria de Camins, Canals i Ports i el Centre Florida Universitària. D'altra banda, el Grau en Informàtica Industrial i Robòtica en l'MTS d'Enginyeria Informàtica al Campus de Vera i a l'Escola Politècnica Superior d'Alcoi.

A l'oferta de la UPV se sumen els màsters en Ramaderia de Precisió, Seguretat Nuclear i Protecció Radiològica, Mecànica de Fluids Computacional, Enginyeria Bioambiental i del Paisatge i en Incendis Forestals, Ciència i Gestió Integral, que impartirà conjuntament amb la Universitat de Lleida, la Universitat de Lleó i la Universitat de Vigo. També nous programes de doctorat en Ciència i Tecnologia Marina i Costanera i Arquitectura, Patrimoni i Ciutat, conjuntament amb la Politècnica de Cartagena.

La Universitat d'Alacant (UA) impartirà un nou Grau en Medicina, adscrit a la Facultat de Ciències de la Salut, al costat d'un nou Màster Universitari en Electroquímica, Ciència i Tecnologia que impartirà conjuntament amb la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat de Barcelona, la Universitat de Burgos, la Universitat de Còrdova, la Universitat de Múrcia, la Universitat de Sevilla i la Politècnica de Cartagena. Suma a més a la seua oferta un nou programa de doctorat en Nanociència i Nanotecnologia, conjuntament amb la Universitat de Castella-la Manxa, la Universitat de la Llacuna i la UV.

A Castelló, la Universitat Jaume I (UJI) impartirà el pròxim curs el nou Grau en Bioquímica i Biologia Molecular adscrit a l'Escola Superior de Tecnologia i Ciències Experimentals amb dos nous màsters en Infermeria d'Urgències, Emergències i Cures Crítiques i l'Erasmus Mundus en Tecnologia Geoespacial conjuntament amb les universitats Nova de Lisboa i Westfalische Wilhelms-Universität de Münster.

I la Universitat Miguel Hernández d'Elx (UMH) inclourà en la seua oferta formativa el nou Màster Universitari en Intervenció Social i Comunitària, adscrit a la Facultat de Medicina.

Per part seua, quatre universitats privades amplien la seua oferta formativa. La Cardenal Herrera-CEU oferirà a partir del curs 2022-23 el Màster Universitari en Tècniques Osteopàtiques de l'Aparell Locomotor adscrit a la Facultat de Ciències de la Salut d'Elx, a més del Doctorat en Enginyeria i Desenvolupament Tecnològic en Aplicacions Industrials, Biomèdiques i Computacions.

La Universitat Catòlica de València (UCV) oferta dos nous màsters en Exercici Terapèutic en Rehabilitació de Lesions Neuro-Múscul-Esquelètiques i en Biotecnologia Marina, impartit conjuntament amb Rochell Université, Agricultural University of Athens, Universitatea Tehnica de Constructji Bucuresti, Klaipédos Universitetas i Sveucilite o Zadru.

La Universitat Internacional de València ofereix un nou grau en Humanitats i 16 nous màsters en Psicologia General Sanitària, Enginyeria Informàtica, Traducció Editorial, Indústria 4.0, Bioinformàtica o Comunicació i Màrqueting Polític.

Finalment, la Universitat Europea de València ofereix sis nous màsters: Fisioteràpia Invasiva i Teràpia Manual, Tecnologia Educativa i Competències Digitals, Atenció precoç en el Context Educativa, Psicologia Infantil i Juvenil, Disseny Gràfic Digital i Ensenyament d'Español com a Llengua Estrangera, al costat del nou Doctorat en Innovació Socioeducativa conjuntament amb la Universitat Europea de Madrid.

ENSENYAMENTS SUPRIMITS

Entre els ensenyaments universitaris que ja no s'oferiran en el curs 2022-23, moltes són titulacions del pla antic a extingir com a nou ingrés que només admeten matrícules d'estudiants per a finalització d'estudis i que ara tenen una nomenclatura diferent.

La UV suprimeix el Grau en Turisme adscrit a Florida Universitària, el Màster Universitari en Innovació i Desenvolupament de Projectes de Negoci i els doctorats en Psicologia i Psicopatologia Perinatal i Infantil, el doctorat en Processos d'Envelliment i el doctorat europeu en Mobilitat Humana.

La UPV suprimeix els màsters en Música, Producció Animal, Sensors per a Aplicacions Industrials, Gestió de la Informació i l'Erasmus Mundus en Millora de Genètica Vegetal.

La UA suprimeix el Grau en Arquitectura del pla antic i els màsters en Gestió i Restauració del Medi natural, Anàlisi i Gestió d'Ecosistemes Mediterranis i Assessorament Lingüístic i Cultura Literària, així com el programa de doctorat en Turisme.

L'UJI suprimeix el Doctorat Europeu Conjunt Marie Sklodowska-Curie en Geoinformática i la UMH el Màster en Tècniques Avançades per a la Investigació i Producció en Fruticultura.

Quant a les universitats privades, la Cardenal Herrera-CEU suprimeix el Grau en Òptica i Optometria, la Universitat Catòlica de València el Grau en Gestió Economicofinancera i la Universitat Europea de València els màsters en Arquitectura i Tributació.

Destacats