Unides Podemos exigeix que es milloren les condicions laborals de les mestres d'educació infantil

Guardar

WhatsApp Image 2019-05-21 at 14.28.24
WhatsApp Image 2019-05-21 at 14.28.24

María Oliver, candidata a l'alcaldia i actual regidora d'educació de l'Ajuntament de València, ha indicat que: “les professores són un eix fonamental en la vida d'un xiquet o xiqueta. Després de les famílies, són les que més temps passen amb les nostres filles i fills, són els qui els acompanyen en el seu desenvolupament intel·lectual i social. Per això és imprescindible dignificar la seua professió i posar-la en valor. No es pot permetre que la majoria de les professores d'infantil es troben en situacions laborals precàries”.

Des d'Unides Podemos exigim que s'òbriga immediatament la negociació per a la millora d'aquesta situació i volem mostrar el nostre ferm suport al col·lectiu de treballadores d'educació infantil de 0 a 3 anys. María Oliver ha exposat que “Sabem que en el sector hi ha cooperatives i petites empreses, liderades en la seua majoria per dones, que estan treballant molt bé. Però també sabem que existeixen empreses que s'han acostat a aquest sector amb un model especulatiu, i la vaga de hui evidencia la precarització que això suposa per a les treballadores”.

María Oliver ha fet aquestes declaracions a les portes de la Escoleta municipal de Quatre Carreres, de gestió directa: “Ens preocupa la convocatòria d'una vaga en un importantíssim servei de conciliació laboral i personal com és l'educació infantil. Les condicions laborals en el sector de l'educació són determinants per a generar oportunitats de progrés a la joventut i a la societat. Esperem que s'òbriga un procés de negociació perquè la millora de les condicions laborals d'aquest col·lectiu, extremadament feminitzat, siga una realitat com més prompte millor”.

La candidata de Unides Podem EU ha explicat que “Des de la nostra experiència de gestió de l'àrea d'Educació a l'Ajuntament de Vaència, Unides Podem ha demostrat que la gestió pública no solament abarateix el servei per a les famílies, sinó que a més dignifica les condicions de les treballadores. El nostre model per a les escoles infantils continua sent la gestió pública. En aquesta legislatura, hem recuperat tres escoles infantils, reduint el preu d'accés de 350€ a 30€ i estem molt satisfetes del resultat. S'ha posat en marxa un servei totalment públic per al cicle d'Educació Infantil 0-3 anys, atés exclusivament per persones amb titulació de Tècnic/a Superior en Educació Infantil: Tant per a l'horari lectiu general, com l'estés de 8 a 9 del matí i el servei de menjador, que també funciona per Pasqua, estiu i Nadal. Amb tres educadores per a cada dos grups, i el compromís d'avançar cap a la presència de la parella educativa en cadascun d'ells”.

María Oliver ha expressat el següent sobre el futur model educatiu de la València: “volem continuar cuidant i avançant en un model d'Escola Infantil Pública universal en tots els barris de València. Des d'Unides Podemos proposem continuar ampliant la xarxa d'Escoles Infantils Municipals. Per a això en la pròxima legislatura continuarem ampliant progressivament la gestió pública de les escoles infantils municipals. A més estendrem la xarxa d'escoles infantils de València començant per una escola infantil de Orriols i una altra en el Cabanyal. Aquesta mesura no solament permet avançar en la universalització de l'educació infantil sinó que generarà ocupació de qualitat i dignificara la professió. Assegurant, d'aquesta manera, unes millors oportunitats per a les xiquetes i xiquetes de València”.

Destacats