Unides Podem pregunta al Consell per què les restriccions no han afectat prostíbuls i insisteix a exigir el seu tancament

La diputada Cristina Cabedo insisteix que "mentre l'hostaleria i els bars han estat tancats, els puticlubs han continuat oberts"

Guardar

corts valencianes cortes valencianas
corts valencianes cortes valencianas

La portaveu d'Igualtat del grup parlamentari Unides Podem, Cristina Cabedo, ha presentat una pregunta parlamentària dirigida al Consell per a saber per què les restriccions per la crisi sanitària del coronavirus no han afectat els prostíbuls i ha insistit a reclamar el seu tancament.

En aquest sentit, ha apuntat en un comunicat que durant el mes de febrer han rebut informació "sobre com continuen, sembla ser, oberts aquests espais, fins i tot quan els espais d'hostaleria, bars, restaurants i establiments d'oci i entreteniment estaven tancats".

La parlamentària ha assenyalat que el decret de restriccions que ha estat vigent fins a aquest 1 de març exceptuava el tancament els serveis d'hostaleria i restauració d'establiments hotelers i allotjaments turístics per a l'ús exclusiu de la clientela allotjada en aquests, però ha advertit que els locals d'alternació "no són realment hotels".

També ha indicat que, si fins i tot els hi entengués com a hotels, "tan sols els seus hostes podrien haver acudit als seus serveis d'hostaleria, no obstant això, homes externs a aquests hotels, sembla que han pogut estar entrant en els seus establiments de restauració".

Per això ha preguntat al Consell que, "sabent que els clubs d'alternació no són hotels realment, i que, per tant, estan exclosos del tancament de locals de restauració: quines mesures s'estan prenent per a impedir que es mantinguen oberts?".

"BUITS LEGALS"

Cabedo ha reafirmat que l'explotació sexual és "una violència contra els drets de les dones i una forma de violència masclista" i lamentat que, en un context, "en el qual la mateixa hostaleria i bars han estat tancats, que els puticlubs continuaren oberts mostra les filigranes i buits legals amb els quals compten aquests espais per a mantenir-se explotant a les dones".

"El Consell ha de ser més contundent en la lluita contra la violència masclista que sofreixen les dones, atés que en cap cas ni tan sols estem parlant de qüestions d'oci o consum", ha lamentat i ha insistit que "amb o sense decret de tancament d'espais d'oci, els clubs d'alternació han de tancar-se, com va demanar la ministra d'Igualtat, Irene Montero, en la carta remesa als Governs autonòmics a l'agost".

No obstant això, ha expressat la seua "sorpresa" perquè "el Consell no haja buscat, almenys, el context de l'actual decret de tancament d'espais d'entreteniment, per a clausurar els puticlubs". "Un Consell feminista hauria de seguir aquesta línia", ha expressat.

Arxivat a:

Destacats