Unides Podem-EUPV proposa crear empreses públiques en alimentació i energia

Guardar

Héctor Illueca i Rosa Pérez en un acte de campanya de Unides Podem-EUPV a Castelló
Héctor Illueca i Rosa Pérez en un acte de campanya de Unides Podem-EUPV a Castelló

Unides Podem-EUPV ha defensat la creació d'empreses públiques en alimentació i energia, i la regulació dels preus del lloguer per a "reforçar i garantir el benestar de la majoria social", al mateix temps que ha demanat més representació en l'Acord de Fadrell i el Botànic per a "espentar" a altres partits en les polítiques "més transformadores".

Així s'ha plantejat aquest diumenge en l'acte central a Castelló, amb la presència del candidat a la presidència a la Generalitat, Héctor Illueca; la candidata a les Corts, Rosa Pérez Garijo; la candidata a les Corts per Castelló, Marisa Saavedra; la candidata a l'Alcaldia de Castelló, Marisol Barceló; la candidata municipal, Silvia Peris; i el secretari de Pau de Podemos, Julio Rodríguez, segons ha indicat la coalició en un comunicat.

Illueca ha destacat les "necessitats" d'avançar en empreses públiques en els sectors estratègics "més importants", com en alimentació amb supermercats públics per a "garantir la seguretat alimentària de la població, que baixen els preus i milloren les condicions de productors"; una empresa d'energia per a promoure una transició energètica "justa" i "democràtica", i que evite les macroplantes a l'interior de Castelló.

També ha insistit a regular el mercat del lloguer amb l'aplicació de la Llei d'Habitatge "en tota la seua intensitat" i limitar un dos per cent les places d'apartaments turístics en zones tensionades.

"Volem més majoria el 28M, tindre més pes en l'Acord de Fadrell i el Botànic perquè realitzem les polítiques que uns altres no fan", ha sostingut Pérez Garijo, qui ha remarcat que el partit "és el que des de fa anys ha defensat que els impostos s'han de redistribuir perquè pague el que més té, que s'ha oposat als grans PAIs, que ha defensat la igualtat i el feminisme".

POLÍTIQUES "AMBICIOSES"

Per part seua, Rodríguez ha esgrimit la "importància" d'Unides Podem en el desplegament de polítiques "ambicioses" pensades per a la majoria social com la Llei d'Habitatge i Saavedra ha confiat en el creixement de la confluència el 28M per a "accelerar les polítiques que necessita la ciutadania i potenciar una transició energètica justa que evite les macroplantes".

A més, ha afegit projectes de la coalició per a rescatar la indústria ceràmica a condició del manteniment de l'ocupació o el suport a la sobirania alimentària.

Barceló ha subratllat "la importància de caminar cap a una ciutat amb una economia més humana i solidària, que garantisca treballs dignes i amplie la protecció de les famílies treballadores, i arrelada en el territori".

"Entre altres propostes, per una ciutat amb una economia democràtica destaca la creació d'un fons municipal de microcrèdits, amb quatre milions, que done suport a la rehabilitació de barris populars o projectes amb impacte social o ambiental; i ajudes directes per a adquirir en el xicotet comerç o ampliar la gratuïtat del transport públic", ha ressaltat.

Per part seua, Peris ha indicat que "és molt important continuar treballant per una ciutat habitable, amb un urbanisme al servei de la ciutadania, amb polítiques ambicioses d'habitatge, protegint les famílies enfront de l'increment de preus i el cost hipotecari".

Així, ha plantejat limitar els preus de lloguer en zones tensionades; ampliar el parc públic d'habitatge en 190 pisos amb compra i promoció pública, i la creació d'una oficina d'habitatge en el Raval Universitari contra l'assetjament immobiliari.

Destacats