Unides Podem-EU proposa un registre d'apartaments turístics i un cos d'inspectors municipal

Guardar

oliver_mapa_escolar
oliver_mapa_escolar

“Tenim un greu problema amb la pujada dels preus del lloguer. En els últims 4 anys han pujat quasi un 40%, això és insuportable. Sabem que una de les raons principals és la pressió turística en alguns barris, com hem detectat en el pla d'habitatge municipal”. La candidata de Unides Podem EU María Oliver s'ha referit també als pactes postelectorals: “Si Compromís compleix amb el seu programa, evidentment és una força més afí, però no ha fet valdre que el seu nombre de regidors, 9, més els 3 nostres, era una majoria àmplia per a ser més coherent amb el seu programa electoral”.

“Sabem que hi ha un percentatge alt d'apartaments turístics que estan fora de la llei, volem tindre un registre propi a l'ajuntament i volem actuar amb eines de fiscalitat, com pot ser l'IBI. L'objectiu ha de ser controlar aquesta repercussió que té el lloguer turístic sobre els preus, que està ofegant sobretot a les persones que viuen no solament en els barris on s'està produint aquesta pressió, sinó també en els barris confrontants, per l'efecte va dominar”. María Oliver ha parlat aquest matí sobre la pressió que exerceixen els apartaments turístics en la pujada dels preus del lloguer.

La candidata de Unides Podem ha explicat algunes de les propostes municipals en aquest sentit: “No tenim un cos d'inspecció propi i el que et trobes en les plataformes de lloguer turístic en internet va més enllà del registre que té la Generalitat. Sabem que hi ha pisos turístics en aquest registre que no compleixen la normativa municipal. Des de Unides Podem, com a plataforma municipalista, reivindiquem poder actuar sobre els apartaments turístics, així com la regulació de preus del lloguer en zones tensionadas, alguna cosa que ens està costant que entenga el PSPV”.

La candidata de Unides Podem ha fet referència a la notícia apareguda en el periòdic Les Províncies, que revela que el número 2 de la llista municipal del PSPV, té apartaments turístics en el Cabanyal: “Ens preocupa molt aquesta notícia apareguda hui en la premsa. El PSPV està proposant un perfil per a la regidoria de Turisme que té interessos en el sector dels apartaments turístics, que a més els té inscrits com a habitatges. Necessitem algú que ho tinga molt més clar, que no siga jutge i part en aquesta situació. És molt important assumir el problema, ens ha costat moltíssim que el PSPV assumisca que el turisme, a més d'una font d'ingressos, també provoca aquests problemes, i aquesta notícia ens genera molts dubtes”.

De la mateixa manera, ha fet referència a la polèmica sobre Hosbec: “Ens preocupa també que la patronal turística ens estiga vetant a Unides Podem en la Generalitat. No ens financem amb els bancs i això ens fa més lliures per a opinar sobre qüestiones que són evidents en els nostres barris. Partits com el PSPV sembla que tenen dificultats per a entendre que hem d'estar fermes defensant els drets de la gent enfront d'una minoria de privilegiats”.

Preguntada pels periodistes, María Oliver ha parlat sobre futurs pactes post electorals: “És evident que el nostre programa és més pròxim a Compromís que al PSPV. Encara que és cert que estem bastant decebuts amb el comportament en aquest i altres temes de Compromís. Amb la seua majoria de 9 regidors en el govern de la NAU, sumades a les nostres tres, podríem haver fet real el que ells portaven també en el seu programa. Si Compromís compleix amb el seu programa, evidentment és una força més afí que el que puga ser el PSPV”.

Destacats