Unides Podem critica Ayuso per "incendiar" amb les seues crítiques a la Comunitat Valenciana pels fons europeus

Guardar

ayuso
ayuso

El diputat d'Unides Podem Ferran Martínez ha criticat que la presidenta de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, "tracte d'incendiar i generar confrontació entre comunitats" amb les seues crítiques a la Comunitat Valenciana pel repartiment dels fons europeus de reconstrucció, davant el que ha exigit que siga reprovada tant per la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, com pel líder autonòmic de Cs, Toni Cantó.

Ayuso va afirmar aquest dimarts que "crida l'atenció que, per exemple, la Comunitat Valenciana, governada per esquerres, pels mateixos socis i per la ultraesquerra, vaja a rebre quasi els mateixos fons que Madrid quan el seu pes en el PIB és del 9% i la població del 10% menys".

Per al diputat 'morat', les paraules de la portaveu madrilenya del PP són "d'una indignació i falta de vergonya absolutes" quan la Comunitat Valenciana és la regió pitjor finançada d'Espanya en comparació a la seua població.

És més, ha destacat als periodistes que la Comunitat rebrà finalment el 12,5% del fons REACT-EU, "fins i tot per sobre de les previsions de la Generalitat" en els pressupostos del 2021 mentre els partits de l'oposició (PP, Cs i Vox) van dir que els ingressos eren irreals. "Espere que reconeguen que els valencians comencem a rebre un tracte diferent", ha defès.

L'exsenador de Podem també ha avisat que no van a caure en el seu "parany d'avivar el foc entre comunitats", a més de recordar que Madrid es beneficia per ser la capital. "Tractar de dir que la Comunitat Valenciana està privilegiada i Madrid marginada és faltar a la veritat", ha advertit, i ha instat al fet que Bonig i Cantó "defenguen els valencians, almenys aquesta vegada, davant dels insults d'Ayuso".

Arxivat a:

Destacats