Unides Podem avisa el PSOE: si donen els vots gratis, "dificultaran extraordinàriament" l'acció de Govern

Assenyalen que ahir van constatar que el PSOE "no té voluntat de negociar" i critica que haja tornat "a la casella d'eixida"

Guardar

galicia_en_comun
galicia_en_comun

La portaveu de Galícia en comú i membre de l'equip negociador d'Unides Podem, Yolanda Díaz, ha advertit aquest divendres que en cas que els morats entregaren els vots "gratis" al PSOE per a possibilitar la investidura de Pedro Sánchez, "és més que probable" que els dificulten "extraordinàriament la seua acció de Govern" al llarg de la Legislatura.

En una entrevista en RNE arreplegada per Europa Press, Díaz ha afegit que Sánchez s'ha adonat de l'arriscat de la seua petició, per la qual cosa exigeix ara un acord programàtic amb els morats que li permeta estabilitat. Però li ha advertit que no pot pretendre governar amb 123 diputats, "molt allunyat de la majoria absoluta", tenint en compte els problemes estructurals i conjunturals que afronta el país.

Així, ressalta que la anomenada pel líder socialista 'tercera via' no és possible estant tan allunyat de la majoria absoluta. "Vol poder pactar amb el soci preferent determinades matèries i tindre les mans lliures per a parlar amb altres grups altres qüestions", ha afegit.

La portaveu de la confluència gallega ha indicat a més que no contemplen l'opció d'una repetició electoral perquè seria una "enorme irresponsabilitat", i ha expressat la seua preocupació perquè el PSOE haja engegat la seua maquinària electoral, si s'ha de jutjar per l'acte de presentació del programa del passat dimarts.

"La repetició electoral amb finalitats partidistes no és correcta i ens col·loca en un alt risc en termes democràtics perquè és dir-li a la ciutadania que ha votat malament, i la ciutadania és madura i ha dit que vol que Sánchez lidere el govern progressista", ha comentat.

"NO HI HA VOLUNTAT DE NEGOCIAR"

Per la seua banda, la portaveu adjunta de Podem en el Congrés, Ione Belarra, ha assenyalat que en la reunió d'aquest dijous van constatar que el PSOE "no té voluntat de negociar" amb la formació morada i ha criticat que torne "a la casella d'eixida" proposant un govern monocolor.

"Allò que vaig constatar ahir és que no hi ha voluntat de negociar", ha declarat en una entrevista en TVE arreplegada per Europa Press, en la qual a més ha criticat que els socialistes hagen "tornat diversos passos arrere" en la negociació.

Arxivat a:

Destacats