Un corrent d'Iniciativa (Compromís) demana "no deixar a ningú pel camí" després de la coalició amb Més País

Guardar

iniciativa_maspais
iniciativa_maspais

Un corrent crític d'Iniciativa del Poble Valencià --formació integrada en Compromís-- demana "no deixar a ningú pel camí" en la coalició, després d'haver detectat "un degoteig de baixes" en les últimes setmanes, en el marc de la confluència amb la plataforma d'Íñigo Errejón, Més País, i altres forces per a concórrer conjuntament a les eleccions del 10 de novembre.

"No podem perdre a ningú quan ens estem jugant tant", subratllen en un comunicat els portaveus del corrent, Reyes Matamales i Carles Esteve, amb l'objectiu de "continuar construint un procés ampli de totes les esquerres al marge del bipartidisme, com ja es va fer al Senat, i prioritàriament amb candidatures plurals en tot el territori, com va manifestar Mónica Oltra --coportaveu de Compromís i vicepresidenta del Consell--".

A causa del 10N, aquest corrent va acceptar que la Mesa Nacional d'Iniciativa del passat dissabte retirara de l'ordre del dia l'aprovació de la seua denominació amb el nom 'Més Iniciativa +Compromís', per a "evitar que es puga entendre com un signe de feblesa del projecte en un moment preelectoral".

En tot cas, els seus portaveus asseguren que el corrent "compleix rigorosament amb els estatuts d'Iniciativa" i destaquen que la retirada d'un punt de l'ordre del dia és "un fet que mai s'havia donat i que no té suport exprés en els estatuts".

Segons ells, la direcció d'Iniciativa, "una de les potes imprescindibles en la configuració de Compromís", van esgrimir "l'excusa de la falta d'espai i temps per a ometre el punt i evitar la votació, malgrat el mandat de l'executiva, que sí que va aprovar sense vots en contra el dret del corrent a ser reconeguda".

L'aprovació de la denominació del corrent queda així posposada a la pròxima convocatòria de la Mesa Nacional d'Iniciativa. Els portaveus recalquen que assumeixen la "responsabilitat" d'aquesta decisió i argumenten que "fora del partit, qualsevol discrepància es pot entendre com un signe de feblesa".

OPORTUNITAT DE CREIXEMENT

Per contra, defensen que "el debat intern siga entés com una oportunitat de creixement" i mostren la seua voluntat de "continuar treballant per a obtindre els millors resultats electorals", amb la meta que "a Madrid s'implementen solucions als problemes que afecten els valencians, com la destrucció del territori, l'ocupació, l'infrafinançament o el Corredor Mediterrani, entre altres".

"Iniciativa és un partit que ha sabut arribar a les més altes responsabilitats de govern i que veu el mestissatge, la negociació, el consens i la pluralitat com un valor en la pràctica de l'acció política", reivindiquen, per a cridar a "obrir la porta a les sensibilitats que aporten idees al debat intern". El seu objectiu, "enriquir un projecte viu i en adaptació als problemes, però també a les aspiracions que representa Iniciativa i Compromís".

Sota aquest prisma, els portaveus del corrent es comprometen a "continuar amb el treball d'integració dels afiliats amb ganes de millorar el funcionament intern d'Iniciativa i Compromís, i molt especialment després del degoteig de baixes de membres del partit en les últimes setmanes, així com de Gent de Compromís" --agrupació dels afiliats que militen en la coalició sense pertànyer a cap dels tres partits (Bloc, Iniciativa i Els Verds)--.

I manifesten: "No podem perdre a ningú quan ens estem jugant tant. Si hem d'afinar el nostre funcionament perquè la il·lusió del projecte es mantinga, ens haurem d'arromangar com més prompte millor. Des de 'Més Iniciativa +Compromís' ja estem en marxa per a millorar i continuar impulsant el projecte útil de Compromís".

Per a això, els portaveus puntualitzen que aquest corrent "pot funcionar perfectament" malgrat la falta de reconeixement oficial de la direcció d'Iniciativa, ja que "està funcionant amb normalitat" des de la seua constitució el novembre de 2018 en la Societat Coral El Micalet de València, "treballant braç a braç amb la resta d'Iniciativa i de Compromís per a aconseguir els millors resultats en els pròxims comicis"

Arxivat a:

Destacats