El 85 % dels missatges de LGTBIfòbia es donen a Twitter segons un informe de Lambda i la Diputació

La Diputació i LAMBDA analitzen els resultats del projecte "Al loro!" per a sensibilitzar contra els delictes d'odi per LGTBfòbia en les xarxes socials

Guardar

Anàlisi dels resultats del primer informe "Al lloro!"
Anàlisi dels resultats del primer informe "Al lloro!"

L'àrea de Diversitat de la Diputació de València ha subvencionat a Lambda, col·lectiu LGTB+ per la diversitat sexual, de gènere i familiar, un projecte de "sensibilització, formació i prevenció de la discriminació i els delictes d'odi per LGTBfòbia en les xarxes socials per a ser conscients de la gran quantitat de violència que s'exerceix sobre el col·lectiu LGTB a través d'aquests canals, i la poca transcendència social i visibilitat que existeix sobre aquest tema en els mitjans generals", explica la diputada de Diversitat, Dolors Gimeno.

Segons les conclusions del primer informe del Al loro! de Lambda, la LGTBfòbia continua arrelada, normalitzada i expressada sense cap tipus de reflexió o crítica en la societat, amb major reflex en les xarxes socials.

Amb aquesta anàlisi i amb les conclusions d'aquest projecte, desenvolupat al llarg de 2021, l'objectiu conjunt de la Diputació i de Lambda és "promoure l'empatia cap a les persones víctimes de discriminació i visibilizar els delictes d'odi comesos en les xarxes socials, a més d'involucrar activament a la població en la identificació dels delictes d'odi, empoderar a les víctimes i identificar actituds LGTBfóbicas en internet", manifesta la diputada Dolors Gimeno.

La plataforma on s'han trobat més missatges discriminatoris és, amb molta diferència, Twitter (85 %), seguida de Facebook (9,5 %) i Instagram (5,5 %). Per a portar avant el projecte, el col·lectiu ha organitzat unes Jornades de formació i detecció de delictes d'odi en les xarxes socials dirigides al voluntariat amb una taula redona sobre l'augment dels discursos LGTBfóbicos.

Paral·lelament, el col·lectiu ha dissenyat una campanya de difusió del programa i la creació d'un equip de rastreig per a identificar el contingut discriminatori detectat en les xarxes que, posteriorment, examina els missatges i identifica els possibles delictes comesos. Com a resultat del projecte, 23 persones voluntàries s'han format per a sensibilitzar i previndre la discriminació i els delictes d'odi per LGTBfobia en les xarxes socials, formació que servirà per a visibilizar els delictes d'odi comesos en aquests canals per a eradicar-los.

Aquestes ajudes s'emmarquen dins de l'acord de coordinació interinstitucional entre la Diputació i la Generalitat Valenciana per a 2021, amb la finalitat d'ajudar a associacions en matèria de diversitat, objectius que es desenvolupen dins del pla de subvencions de la delegació de Diversitat de la Diputació de València.

Destacats