Tuzón: "La restauració del medi natural és un pilar essencial en la lluita contra el canvi climàtic"

La Conselleria de Transició Ecològica ha organitzat la jornada "Restauració forestal davant una triple cruïlla"

Guardar

La secretària autonòmica d'Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Paula Tuzón, ha assenyalat hui que la restauració del medi natural, al costat de la reconversió del sistema energètic, són dos dels pilars essencials en la lluita contra el canvi climàtic.

Tuzón ha obert hui la jornada de la Conselleria 'Restauració forestal davant una triple cruïlla: les oportunitats, el canvi climàtic i l'expansió natural del bosc què fer, on i com?', en la qual han participat representants de la Universitat Politècnica de València i Universitat Politècnica de Còrdova, així com de la fundació Desert-Leaves, a més de la Conselleria, a través dels Serveis d'Ordenació i Gestió Forestal i de Vida Silvestre i Xarxa Natura 2000.

La jornada ha abordat els reptes que planteja la restauració forestal, una sort d'equilibri entre repoblació, gestió i resposta davant el canvi climàtic, que cobra més importància si cap després del recent acord de la Cimera Internacional del Clima (COP26) centrat a donar la batalla contra la desforestació.

"La naturalesa sempre jugarà a favor nostre si fem una bona gestió del mitjà", ha assegurat Tuzón, que també ha reivindicat la resposta positiva de l'entorn forestal davant polítiques eficaces de recuperació.

La jornada a més ha servit com un espai bilateral de transferència del coneixement aplicat, en la qual s'ha combinat la investigació acadèmica en matèria de restauració amb les polítiques de gestió desenvolupades per les institucions.

Destacats