Turisme trasllada al sector l'esborrany del nou decret que regularà l'activitat gastronòmica a la Comunitat Valenciana

Colomer manifesta que "el nou marc regulador actualitza una norma obsoleta, afavoreix l'excel·lència i facilita la lluita contra l'intrusisme"

Guardar

Turistes en un restaurant de la platja
Turistes en un restaurant de la platja

La Direcció General de Turisme ha remés a les organitzacions representatives del sector turístic de la Comunitat Valenciana l'esborrany del nou decret del Consell, en el qual està treballant Turisme i pel qual es regularan els establiments on es desenvolupa l'activitat turística gastronòmica a la Comunitat Valenciana, la Xarxa Gastroturística i L´Exquisit Mediterrani.

L'objectiu és consensuar la nova norma amb els agents implicats i grups d'interés, que poden presentar al·legacions durant els pròxims 15 dies hàbils, des d'aquest dimarts, 10 de maig, tal com va publicar ahir el DOGV consultar ací

Segons ha manifestat el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, "aquest nou decret ha comptat amb la participació de la ciutadania i amb el consens del sector turístic en la seua elaboració".

Así, ha recordat que el procés de participació ciutadana es va celebrar entre el 25 de gener i el 8 de febrer de 2022; en aquest procés es van plantejar 11 debats sobre qüestions clau respecte al turisme gastronòmic en els quals tots els interessats van aportar la seua opinió. A més, addicionalment, es va oferir la possibilitat de presentar propostes i iniciatives.

S'actualitza una norma obsoleta i es reconeix l'esforç del sector

El titular de Turisme ha assenyalat que "l'objectiu de la nova norma és actualitzar l'anterior normativa que data de 2009, adaptant-la als principis i determinacions de la Llei de Turisme, Oci i Hospitalitat".

Per a Francesc Colomer "la gastronomia s'ha tornat una nova i poderosa motivació per a viatjar, convertint el turisme gastronòmic en un dels segments més dinàmics i amb major creixement de la indústria turística de la nostra destinació".

És per això que l'objectiu principal d'aquesta nova regulació és centrar els esforços de promoció i foment en aquells establiments que complisquen determinats requisits, a més de servir d'instrument de coneixement del sector i d'eina d'orientació per a aconseguir la màxima excel·lència en l'exercici de l'activitat.

El secretari autonòmic ha posat l'accent que aquest nou decret "no pretén establir noves exigències i requisits administratius" a un sector que ha patit especialment les conseqüències de la pandèmia de la COVID-19, sinó "just tot el contrari", ha afegit.

En aquest sentit, Colomer ha asseverat que "el nou marc regulador afavorirà a les empreses excel·lents i facilitarà la lluita contra l'intrusisme en l'oferta turística". A més, "reconeixerà l'esforç que ja realitzen establiments de restauració i incentivarà a aquells que ho vulguen fer".

cal assenyalar que aquest projecte de decret, que segons procediment està previst que s'aprove en els pròxims mesos, pretén regular la gastronomia com a activitat turística, i establir les condicions que han de reunir els establiments de la Comunitat Valenciana perquè la gastronomia siga una raó més per a visitar la destinació Comunitat Valenciana.

Destacats