Turisme Comunitat Valenciana publica la convocatòria d'ajudes a empreses turístiques 2022 i la dota amb un total de 6,3 milions d'euros

Permetrà subvencionar fins al 80% de la despesa de nous projectes de competitivitat i màrqueting, fins a un màxim de 100.000 euros

Guardar

Platja de Cullera
Platja de Cullera

Turisme Comunitat Valenciana destinarà en 2022 un total de 6.300.000 euros a través de la nova convocatòria d'ajudes dirigides a la millora de la competitivitat dels serveis i productes turístics de la Comunitat Valenciana, així com a empreses, associacions, federacions i fundacions de les tres províncies.

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha explicat que aquesta convocatòria, publicada aquest dimarts en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, "té la finalitat de continuar incentivant la recuperació de l'activitat turística amb programes dirigits a reactivar la prestació de serveis turístics de valor afegit al llarg d'enguany".

De fet, segons ha avançat Colomer "la transformació digital, la transició cap a un model turístic més sostenible, major resiliència i garantia, també seguretat amb mesures anti-Covid i l'adequació de l'oferta a paràmetres d'accessibilitat integral, són algunes de les bases que hauran de sustentar els projectes subvencionables", ha especificat.

El titular de Turisme ha insistit que "aquesta línia d'ajudes a empreses pretén fer costat al sector, en moments durs com l'actual, i ajudar-los a mantenir viva l'oferta turística, ressaltant la seua autenticitat i singularitat".

Colomer ha assenyalat que "com a novetat, la convocatòria de 2022 disposa de dos programes específics que permetran subvencionar, d'una banda, fins al 80% de la despesa de nous projectes de competitivitat i màrqueting; i, d'altra banda, els esdeveniments musicals, esportius i culturals podran comptar amb una ajuda del 70% de la seua inversió total", ha detallat.

Es tracta del major percentatge d'ajuda atorgat fins al moment en aquesta línia d'ajudes de Turisme Comunitat Valenciana; i en tots dos casos, l'import màxim per beneficiari serà de 100.000 euros.

Els beneficiaris seran empreses inscrites en el Registre de Turisme, així com entitats adherides a programes propis de Turisme, com el d'impuls al producte turístic CreaTurisme, a la marca gastroturística L'Exquisit Mediterrani, a la iniciativa Mediterranew Musix o al programa SICTED CV, que atorga el distintiu "Compromís amb la Qualitat Turística".

El termini de presentació de sol·licituds d'aquesta convocatòria s'iniciarà a les 10 hores del pròxim dijous 10 de febrer i estarà vigent fins a les 23.59 de l'1 de març. A diferència de la convocatòria d'ajudes directes de 2021, l'ordre de sol·licitud no determinarà l'admissió al programa d'ajudes 2022, secundant-se aquells projectes que obtinguen major puntuació.

3,8 Milions d'euros per a impulsar la competitivitat turística

Aquesta convocatòria d'ajudes a empreses, compta amb dos programes diferents. Així, el primer està dirigit a l'Impuls a la Competitivitat de les Empreses i el Màrqueting de Producte Turístic, dotat amb 3.800.000 euros.

Cal assenyalar que a aquestes ajudes només es poden presentar empreses turístiques inscrites en el Registre de Turisme Comunitat Valenciana, des d'hotels, càmpings, apartaments turístics, empreses gestores d'habitatge d'ús turístic, allotjaments rurals, agències de viatge i empreses de turisme actiu. També les empreses i associacions adherides al programa CreaTurisme, L'Exquisit Mediterrani o que disposen el distintiu "Compromís amb la Qualitat Turística".

Cada sol·licitant podrà presentar un únic projecte relacionat amb la millora de la digitalització, seguretat i resiliència de processos, serveis i productes; així com la promoció i comunicació per a la posada en mercat de productes i experiències turístiques, com a participació en fires i accions promocionals.

L'ajuda de cada beneficiari podrà aconseguir el 80% sobre el cost, fins a un màxim de 100.000 euros. No es contemplen ajudes per a projectes el cost subvencionable dels quals siga inferior a 6.000 euros, a excepció de les empreses i associacions adherides a SICTED, CreaTurisme i L'Exquisit Mediterrani, i en aquest cas l'import mínim podrà ser de 3.000 euros.

2,5 milions d'euros d'impuls a festivals i esdeveniments culturals

El segon dels programes que contempla aquesta convocatòria és el d'Impuls a esdeveniments musicals, esportius i culturals d'impacte turístic, dotat amb 2.500.000 euros.

En concret, a aquest programa poden acollir-se les empreses, associacions, federacions o fundacions organitzadores d'esdeveniments esportius i culturals que se celebren durant 2022 i tinguen impacte turístic. També les empreses i associacions adherides al Programa Mediterranew Musix.

Cada sol·licitant podrà presentar una única sol·licitud per a un únic esdeveniment, des d'activitats musicals, campionats, proves i concentracions esportives, a més d'activitats culturals vinculades a les arts escèniques.

L'ajuda de cada beneficiari podrà aconseguir el 70% sobre el cost, fins a un màxim de 100.000 euros. No es contemplen ajudes per a esdeveniments el cost subvencionable dels quals siga inferior a 10.000 euros.

Finalment, cal destacar que en els pròxims dies, Turisme Comunitat Valenciana organitzarà jornades informatives dirigides a empreses i associacions de les tres províncies, per a ampliar la informació d'aquesta convocatòria de 2022 i poder resoldre dubtes dels possibles beneficiaris.

Destacats