El TSJCV ratifica l'absolució de Jorge Rodríguez en el cas Alqueria

El TSJCV desestima el recurs d'apel·lació presentat per la Fiscalia Anticorrupció contra la sentència de l'Audiència Provincial que absolia a Rodríguez i als altres 13 acusats

Guardar

L'expresident de la Diputació de València i alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez, durant un judici pel cas Alqueria. Foto Jorge Gil
L'expresident de la Diputació de València i alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez, durant un judici pel cas Alqueria. Foto Jorge Gil

La Sala civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha ratificat l'absolució de l'expresident de la Diputació de València i actual alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez, i els altres 13 acusats en el cas relacionat amb contractes d'alta direcció en l'empresa pública Divalterra (anteriorment Imelsa) entre els anys 2015 i 2018.

El TSJCV ha desestimat el recurs d'apel·lació presentat per la Fiscalia Anticorrupció contra la sentència de l'Audiència Provincial emesa el maig passat. L'Audiència va exculpar als acusats, inclòs Rodríguez, dels delictes de prevaricació, malversació i falsedat documental en relació amb les contractacions d'alts directius en Divalterra, destinades suposadament a afavorir a persones afins als partits PSPV-PSOE i Compromís.

En la sentència d'apel·lació, que pot ser recorreguda en cassació davant el Tribunal Suprem, el TSJCV sosté que la declaració de fets provats en la sentència impugnada no permet fonamentar la condemna pretesa per la Fiscalia.

La Sala civil i Penal recolza l'absolució emesa per l'Audiència Provincial, argumentant que la sentència inicial està prou motivada segons la prova presentada durant el judici oral. Els magistrats indiquen que la decisió del tribunal de primera instància és raonable i d'acord amb el sentit comú, la lògica i l'experiència ordinària, i no mostra inconsistències ni arbitrarietats.

El judici es va iniciar el setembre de 2022, després d'una denúncia de la Fiscalia Anticorrupció basada en al·legacions prèvies d'exdirectius de l'empresa pública Divalterra. El cas involucrava a 14 acusats, inclòs Jorge Rodríguez, qui mantenia la seua innocència. L'Audiència Provincial va concloure que no es va demostrar que l'empresa resultara perjudicada econòmicament i no va apreciar la comissió dels delictes imputats als responsables de Divalterra.

Les acusacions argumentaven que els alts càrrecs de Divalterra van dissenyar un sistema per a afavorir a persones afins als partits que dirigien la corporació provincial. No obstant això, l'Audiència no va trobar proves d'aquests delictes i van absoldre als acusats. Ara, el TSJCV ratifica aquesta sentència.

Arxivat a:

Destacats