Treballadors de la Ribera es concentren per "els incompliments de les promeses" 3 anys després de la reversió

Guardar

la ribera
la ribera

El comité d'empresa del Departament de Salut de la Ribera s'ha concentrat aquest dijous contra "els incompliments" de la Conselleria de Sanitat tres anys després de la reversió i han advertit que continuaran treballant amb "determinació, serenitat, i responsabilitat" fins a aconseguir "la integració real sense nous experiments". Ja n'hi ha prou!, exigeixen.

Sobre aquest tema, en un comunicat, assenyalen que "la conselleria fa l'efecte que vol que fracasse el procés d'integració del personal laboral" i per això "bloqueja qualsevol possibilitat d'acord, les seues propostes retallen drets existents i són inacceptables, ens proposen novament ser empleats de segona".

En aquest sentit, lamenten que tots van assumir el canvi "amb professionalitat i amb la responsabilitat" perquè "tots sabíem que no anava a ser fàcil". No obstant això, tres anys després "no s'han complert les promeses que ens van fer" i continuen protestant perquè "la Conselleria no té cap voluntat negociadora i perquè tenim una direcció i una cadena de comandament esquitxada de prejudicis conscientment o inconscientment".

Així, lamenten que després de 28 mesos negociant el conveni s'han registrat 11 reunions i que la conselleria "ha tornat a la taula de negociació, obligada per la inspecció de treball". A més, afirmen que no volen que millorar les condicions laborals, ni han fet cas a la recomanació del síndic de Greuges, que va recomanar a la Sanitat que arribés a un acord per a complementar al 100% el salari en cas de baixa laboral per covid al personal laboral. "Ni això han volgut, és indigne d'una Conselleria anomenada de Sanitat Universal i Salut Pública", retreuen.

Així, assenyalen que després de tres anys les condicions del personal laboral segueixen "igual des de lluny o més fins i tot" de la resta del personal de la conselleria de Sanitat.

GREUGES COMPARATIUS

Així, als "incompliments" del conveni en matèria de promoció i trasllats interns, jubilació parcial, aplicació del pla d'igualtat, o els increments de jornada, s'uneix "els greuges" derivats de la falta de voluntat negociadora de la Conselleria, com el complement del 100% del salari en cas de baixa, els diferents criteris d'avaluació de la carrera professional, les mesures de conciliació, la compensació de nits o les jornades de treball, vetats en l'accés als plans per a reduir la demora assistencial.

De la mateixa manera, lamenten haver de "sofrir" a una direcció que "no acaba d'agafar-li el pols al departament, situació que també sofreixen els nostres companys estatutaris, canviant constantment fulls d'anotacions i jornades, realitzant modificacions substancials de treball, qüestionant els nostres drets, i sense cap empatia". "Tot això ha fet saltar per l'aire la pau social".

Destacats