Transició Ecològica rep 144 peticions d'ajuda per a promocionar alternatives a les cremes agrícoles

Guardar

Crema de restes agrícoles
Crema de restes agrícoles

La conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica ha rebut un total de 144 sol·licituds d'ajuntaments de la Comunitat Valenciana per a accedir a la convocatòria d'ajudes per a promoure alternatives a les cremes com a mètode d'eliminació de restes agrícoles per a l'exercici 2022.

El pressupost destinat a aquestes ajudes és de 300.000 euros, que provenen de fons propis de la Conselleria i que s'orienten cap a l'adquisició de maquinària per al tractament de restes agrícoles, per a la contractació de personal que sàpia manejar aquest tipus de màquines, així com per a la contractació de trituració, compostatge, o valorització de la biomassa de restes agràries a una empresa externa.

Cal ressaltar que els ajuntaments que s'han presentat per a rebre aquestes ajudes han sol·licitat en major mesura maquinària; com poden ser biotrituradores, desbrossadores, remolcs i tractors, i en menor mesura subvenciones per a la contractació de personal o per a externalitzar el servei. Els municipis que poden accedir a aquestes ajudes són aquells tenen el Pla local de Prevenció d'Incendis Forestals (PLPIF) aprovat.

De les 144 sol·licituds rebudes, 65 són de la província de València, 59 de la de Castelló i 20 de la província d'Alacant. La intensitat de l'ajuda s'estableix en funció de la població del municipi, afavorint els municipis menys poblats (amb un cens inferior a 1500 habitants) i amb menor disponibilitat pressupostària. L'import màxim de despesa subvencionable per expedient serà de 30.000 euros.

La concessió de les ajudes, ja presentades, es durà a terme mitjançant procediment de concurrència competitiva, i entre els criteris de valoració tenen més punts els municipis del sistema rural de l'Estratègia Territorial de la Comunitat Valenciana, els que disposen d'instal·lacions d'agrocompostage, així com les entitats locals amb major superfície agrícola situada en la Zona d'Influència Forestal, influint també en la baremació que el municipi compte amb algun Espai Natural Protegit.

Destacats