Transició Ecològica presenta l'oficina que assessora sobre estalvi energètic i autoconsum renovable

Mireia Mollà destaca el triple servei: permanent, telemàtic i itinerant per a informar i ajudar a la població

Guardar

La consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà ha presentat l'Oficina de Transició Energètica i Acompanyament (Otea)
La consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà ha presentat l'Oficina de Transició Energètica i Acompanyament (Otea)

La Conselleria de Transició Ecològica ha presentat l'Oficina de Transició Energètica i Acompanyament (Otea), un servei públic de promoció i assistència sobre estalvi energètic, eficiència i autoconsum renovable.

La consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, ha explicat que la nova oficina prestarà un triple servei de caràcter permanent, telemàtic i itinerant "municipis per municipi" per a informar i ajudar el conjunt de les persones a optimitzar la despesa energètica, així com a oferir assistència tècnica guiada per a crear comunitats energètiques o instal·lar plaques fotovoltaiques per a l'autoconsum.

Segons Mollà, "estem construint un espai de trobada, informació i formació sobre l'actual sistema energètic i la necessitat d'aconseguir un nou model sostenible, accessible i just per a la societat i el mitjà".

L'objectiu és ampliar aquestes dues línies prioritàries d'actuació amb altres addicionals com la planificació eficient i l'assessorament a la ciutadania, ha indicat la consellera.

L'Oficina, amb una inversió fins a 2023 de 700.000 euros, estarà el 23 de desembre a Llíria i el 28 a Soneja.

El director general de Transició Ecològica, Pedro Fresco, ha assenyalat que un equip específic promourà la "cultura energètica" a través de l'anàlisi de la factura i del consum, d'eines de dades obertes per a ajustar el consum a l'horari de menor cost i de les ajudes i beneficis lligats a les renovables per a l'autoconsum, com les subvencions 2022-23 per a les instal·lacions posteriors a juny de 2021. Fresc ha obert la porta al fet que l'Oficina puga optar a fons de reconstrucció, en referència als 100 milions que va anunciar el ministeri de Transició Ecològica a Crevillent per a afavorir, inclosa l'assistència, la constitució de comunitats energètiques locals.

El Centre d'Educació Ambiental de la Comunitat Valenciana albergarà la seu permanent de l'Otea i és una eina més de les posades en marxa per la Conselleria per a fomentar la transició energètica. Sobre aquest tema, la Conselleria ha posat en marxa el pla 'Municipis en Xarxa' per a la creació de comunitats energètiques de gestió municipal i fa poc més d'una setmana va presentar una iniciativa perquè l'Estat millore la regulació.

Mollà ha subratllat la política proactiva de la Conselleria "en la descarbonització i l'estalvi de llars i empreses, amb l'objectiu que la població no siga només consumidora, sinó també part del procés i de la resposta viable i estructural a l'emergència climàtica".

Destacats