Transició Ecològica destina 3,6 milions d'euros a ajudes a la gestió forestal sostenible

Subvenciona la redacció d'instruments de gestió, la transformació de productes forestals i la millora ambiental dels ecosistemes, en el marc del Programa de Desenvolupament Rural

Guardar

Zona forestal
Zona forestal

La Conselleria d'Agricultura i Transició Ecològica, a través de l'Agència Valenciana de Foment i Garantia Agrària, ha convocat les ajudes de 3.635.460 euros a la gestió forestal sostenible, en el marc del Programa de Desenvolupament Rural de la Comunitat Valenciana.

La partida econòmica subvenciona la redacció d'instruments de gestió sostenible, les inversions per a la transformació i comercialització de productes forestals, i la millora ambiental, així com el foment dels ecosistemes forestals.

La consellera d'Agricultura, Mireia Mollà, ha destacat aquesta línia l'objectiu de la qual és "impulsar i desenvolupar una bioeconomia sostenible a les comarques de muntanya, capaç de generar unes condicions socioeconòmiques adequades per a assentar població en aquests entorns rurals".

Concretament, la millora ambiental s'orienta a afavorir la resiliència, la maduresa dels boscos mediterranis i la seua biodiversitat, i l'estabilitat estructural. Per part seua, les ajudes a la transformació s'encaminen a crear un teixit econòmic d'aprofitament, a partir de la gestió sostenible dels productes forestals que revertisquen netament en el territori d'origen.

Les ajudes es dirigeixen a pimes, microempreses, associacions, professionals de l'àmbit mediambiental i titulars forestals radicats en zones rurals, i el termini de presentació de sol·licituds és d'un mes a comptar des de l'endemà de la publicació de l'extracte de la resolució en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, que pot consultar-se ací.

La dotació, amb càrrec al Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (Feader), el Ministeri d'Agricultura i la Generalitat, té caràcter pluriennal amb el següent repartiment: 110.000 euros per a 2022 i 3.525.400 euros per a 2023.

Arxivat a:

Destacats