Transició Ecològica destina 1,6 milions d'euros a l'execució de plans locals de prevenció d'incendis forestals en 2022

Se subvenciona l'obertura i manteniment d'àrees tallafocs, la millora de depòsits d'aigua i la instal·lació d'equips hidràulics per a l'extinció, entre altres mesures

Guardar

Un bomber treballa en l'extinció d'un incendi forestal
Un bomber treballa en l'extinció d'un incendi forestal

La Conselleria de Transició Ecològica convoca 1,6 milions d'euros en ajudes destinades a l'execució de Plans Locals de Prevenció d'Incendis Forestals (PLPIF) en els municipis de la Comunitat Valenciana durant l'any 2022.

L'objecte de la subvenció és el d'ajudar els ajuntaments a posar en marxa les actuacions i infraestructures previstes en les seues eines de planificació, de manera que els beneficiaris han de comptar amb el PLPIF aprovat.

La Conselleria va publicar el mes de setembre passat de 2021, l'ordre de bases per a la concessió d'aquestes ajudes per als exercicis 2021, 2022 i 2023. Les actuacions subvencionables s'emmarquen en l'obertura de noves àrees tallafocs o zones discontínues, tractaments de la vegetació al costat de vials com a bandes de seguretat o faixes auxiliars, la creació de zones segures en llocs d'alta afluència de persones o d'ús públic i en el condicionament i creació d'àrees o punts estratègics de gestió (PEG).

El manteniment, mitjançant conreu de camps de cultiu com a zones de discontinuïtat en masses forestals o el desbrossament i recuperació de bancals en desús agrícola eventual -sempre que no supose un canvi de l'ús forestal ni un canvi de cultiu d'acord amb la normativa ambiental-, són també objecte d'aquestes ajudes, així com el manteniment, reparació i millora de pistes forestals.

Així mateix, es finançarà l'adaptació i millora de depòsits d'aigua i la instal·lació d'equips hidràulics connectats a una xarxa de subministrament per a l'extinció d'incendis forestals, a més de la redacció de memòries i documents tècnics necessaris per a tramitar l'expedient d'ajudes.

En la Comunitat Valenciana 360 municipis ja compten amb un PLPIF aprovat, la qual cosa suposa el 70% del total. En els últims dos anys la Conselleria ha impulsat el desenvolupament d'aquesta eina de planificació. L'any passat es van aprovar 218 Plans Locals que sumats als 103 de 2020 sumen el 92% del total de plans aprovats (352), mentre que altres 108 ja es troben en procés de tramitació i seran aprovats al llarg d'enguany.

Aquesta Ordre d'ajudes ha sigut publicada en el DOGV i el termini de presentació de sol·licituds és d'un mes a partir de l'endemà al de la seua publicació.

Destacats