Transició Ecològica demanarà al Ministeri una dotació extraordinària per a les zones afectades pels incendis

Guardar

Un bomber extingint un incendi
Un bomber extingint un incendi

La consellera de Transició Ecològica, Mireia Mollà, ha avançat que demanarà al Ministeri una partida extraordinària per a la recuperació i restauració de les zones afectades pels grans incendis forestals de La Vall d'Ebo, Begís i Les Useres.

El foc, que es manté actiu en els focus de la Marina i Alt Palància, ha calcinat, de moment, una superfície total superior a les 22.500 hectàrees.

Mollà ha reclamat al Ministeri de Transició Ecològica un suport important "a l'altura de l'afecció" per a executar les tasques d'emergència postincendi i restaurar el valuós patrimoni natural valencià arrasat pel foc.

La consellera ha expressat la seua màxima preocupació per l'evolució de les flames i el seu impacte sobre les poblacions i ha reconegut l'"esforç titànic" del personal del Servei d'Emergències. "Són professionals que treballen en condicions d'infern per a protegir les persones, animals, habitatges, pobles sencers i, per descomptat, el nostre patrimoni natural", ha afirmat Mollà.

La consellera de Transició Ecològica ha assenyalat el mal del foc sobre el Paratge Natural Municipal 'Peñaescabia' (Begís), així com en diversos espais de la Xarxa Natura com els compresos a les valls de la Marina o els declarats Zones d'Especial Conservació en els termes municipals de Begís, Toràs i Sacanyet.

L'última informació proporcionada pel Centre de Coordinació d'Emergències indica que la superfície cremada a La Vall d'Ebo aconsegueix, de moment, les 11.730 hectàrees, mentre que a Begís ha ascendit a 9.900 hectàrees.

La Conselleria de Transició Ecològica ha mobilitzat a personal de la Unitat Tècnica d'Anàlisi i Prevenció (UT902), als serveis de Prevenció i Vigilància i a agents mediambientals que col·laboren sobre el terreny en les tasques de seguiment de l'evolució i actualització cartogràfica i meteorològica, a més de, cinc observatoris de vigilància específica i un helicòpter de coordinació i suport.

La sol·licitud de Mollà s'emmarca en la responsabilitat de col·laboració estatal després d'un incendi forestal d'envergadura, siga per superfície cremada o valor ambiental afectat. L'any passat el Ministeri va assignar una partida de 250.000 euros per a les accions d'urgència després de l'incendi de Soneja-Assuévar, que va afectar el Parc Natural Serra d'Espadà.

La petició del departament autonòmic s'afig a la d'una assignació per a restaurar la superfície cremada per l'incendi de Venta del Moro, declarat el passat 3 de juliol. La conselleria ja ha compromés 550.000 euros per a les primeres accions de conservació del sòl, lluita contra l'erosió i regeneració natural en aquest espai del Parc Natural Hoces del Cabriel, durant la mesa de concertació postincendi del 8 d'agost.

Arxivat a:

Destacats