Transició Ecològica concedeix ajudes a 90 entitats per a activitats de voluntariat de prevenció d'incendis

Uns 2.000 voluntaris participen en els programes beneficiaris de les ajudes, que ascendeixen al mig milió d'euros

Guardar

Un bomber treballa en l'extinció d'un incendi forestal
Un bomber treballa en l'extinció d'un incendi forestal

La Conselleria de Transició Ecològica concedeix a 90 entitats i organitzacions les ajudes per a realitzar activitats de voluntariat en matèria de prevenció d'incendis.

La subvenció, de 500.000 euros, permetrà a les entitats desenvolupar els seus programes de voluntariat ambiental en el qual participaran enguany unes 2.000 persones.

El director general de Prevenció d'Incendis, Diego Marín, ha explicat que les ajudes "reforcen el treball de prevenció i vigilància dissuasòria durant la campanya estival, de manera que s'intensifica l'esforç en l'època més crítica per a la declaració d'incendis i propagació del foc".

Marín ha indicat que cadascuna de les associacions beneficiàries rebrà de mitjana un import superior als 5.500 euros per a dur a terme aquestes iniciatives d'educació ambiental, informació i sensibilització en espais naturals.

Alguns dels expedients, no obstant això, aconsegueixen els 8.000 euros com per exemple l'Associació per a la Defensa de la Naturalesa-Énguera, els Ajuntaments d'Ibi, Alcoi i Crevillent, així com la 'Societat d'Amics de la Serra d'Espadà'.

El voluntariat ambiental forma part de l'Estratègia 'Mosaic' de prevenció d'incendis, a més d'erigir-se com una iniciativa solidària i compromesa amb la protecció del nostre territori natural.

Arxivat a:

Destacats