Transició Ecològica concedeix 2,7 milions d'euros a 53 municipis per a finançar projectes de lluita contra el canvi climàtic

La Direcció General de Canvi Climàtic de la Conselleria publica la resolució de les seues primeres ajudes que acompanyen als Ajuntaments en els seus objectius de reconstrucció sostenible

Guardar

placas solares upv ep
placas solares upv ep

La Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica concedeix 2.714.898 euros a 53 municipis per a finançar projectes de lluita contra el canvi climàtic i acompanyar als Ajuntaments en els seus objectius de reconstrucció sostenible.

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana ha publicat aquest divendres la resolució de les ajudes, les primeres de la Direcció General de Canvi Climàtic, que financen, principalment, iniciatives de mobilitat sostenible com a punts de recàrrega, renovació elèctrica de la flota de vehicles o ampliació del servei municipal de préstecs de bicicletes, entre altres, i eficiència energètica com per exemple la instal·lació d'energia renovable en els edificis públics o l'enllumenat de baix consum.

Les províncies d'Alacant i València han concentrat la major part de les ajudes a la convocatòria de les quals es van presentar un centenar de municipis; el 60% dels quals podien optar a aquesta línia de finançament vinculat a l'adhesió al Pla d'Acció pel Clima i l'Energia Sostenible (PAUS) o a la inscripció en el Registre de Petjada de Carboni del Ministeri.

La directora general de Canvi Climàtic, Celsa Monrós, ha assenyalat l'oportunitat associada a aquestes subvencions "necessàries per a afavorir el desenvolupament sostenible en els municipis".

Monrós ha explicat que la convocatòria establia que aquells de petita grandària comptarien amb un percentatge major de subvenció -de fins al 80% de la despesa- per a fer de les fórmules de mitigació i adaptació contra el canvi climàtic una estratègia contra la despoblació.

Aquesta línia pressupostària té garantida la seua continuïtat, ja que els comptes de la Conselleria per a 2021 inclouen una segona convocatòria amb una dotació de 4,5 milions d'euros.

La neutralitat en emissions de l'Administració és un dels objectius de la Declaració d'Emergència Climàtica i un dels punts que recull l'article 83 de l'esborrany de la Llei Valenciana de Canvi Climàtic i Transició Ecològica, actualment en fase d'exposició pública.

La línia pressupostària també compleix amb l'esborrany de la futura Llei que dedica un capítol als plans de canvi climàtic i energia municipals: inajornables en un territori epicentre dels efectes del canvi climàtic, i s'avança als compromisos del pla de reconstrucció Alcem-nos en referència a l'"Impuls als plans d'acció pel clima i l'energia en els municipis".

Destacats