Mazón: "Totes les esperances del canvi a Espanya passen per la Comunitat Valenciana i això ho sap tot el PP"

Es mostra satisfet per la representació valenciana després del Congrés i destaca: "Això no és un canvi de croms. Ací treballem en equip"

Guardar

El president del Partit Popular, Alberto Núñez Feijóo, acompanyat del president del PPCV, Carlos Mazón.
El president del Partit Popular, Alberto Núñez Feijóo, acompanyat del president del PPCV, Carlos Mazón.

El president del Partit Popular de la Comunitat Valenciana (PPCV), Carlos Mazón, ha assegurat que aquest territori és "referència" i un de "els grans projectes" per al seu partit. "Totes les esperances del canvi a Espanya passen per la Comunitat Valenciana i això ho sap tot el PP".

Així ho ha asseverat el dirigent 'popular', en una entrevista en À Punt que recull Europa Press, en la qual ha fet un balanç del Congrés Nacional del PP celebrat aquest cap de setmana a Sevilla del qual Alberto Núñez Feijóo ha eixit com a nou líder.

Mazón ha recalcat que "tot el partit mira cap a la Comunitat Valenciana perquè som la comunitat que revelarà el canvi". "Per a canviar les coses en La Moncloa --ha continuat-- i perquè Pedro Sánchez deixe de riure's dels ciutadans de la Comunitat Valenciana hem de prendre'ns de debò a nosaltres mateixos", ha raonat.

Preguntat per l'eix Andalusia-Galícia, Mazón ha assenyalat que són dues comunitats on governa el PP, però ha agregat: "No ens podem queixar del pes en quantitat i qualitat de la Comunitat Valenciana".

En aquest sentit, ha al·ludit a Esteban González Pons, com a sotssecretari institucional, i a la presència de quatre valencians --Luis Barcala, María José Catalá, Alberto Fabra i José Luis García Margallo-- en el comité executiu, un planter "de primera divisió", que uneix "joventut, il·lusió i bagatge amb experiència nacional i internacional". "Poques delegacions poden oferir el que la valenciana", ha asseverat.

No obstant això, ha fet notar que "això no va de canvis de cromos, sinó de perfils". Així, ha comentat que, "independentment que siga andalús, valencià o gallec, estem molt contents que Juan Bravo siga l'encarregat de qüestions econòmiques". "Ací treballem en equip", ha dit.

Ha puntualitzat que "el primer cercle de Feijóo són els presidents autonòmics" governen o no i s'ha mostrat convençut que el nou líder del PP és "qui millor pot escenificar aqueixa Espanya unida dins de la diversitat". "És impossible aconseguir quatre majories absolutes si no defenses a la teua autonomia com Déu mana, però alhora tens els braços oberts", ha afegit.

FINANÇAMENT AUTONÒMIC

Quant a un tema fonamental per a la Comunitat, com el finançament autonòmic, el dirigent valencià ha afirmat que no creu que hi haja salvar cap "escull" amb Feijóo perquè ell ja ha dit que la Valenciana és "la comunitat pitjor finançada de totes, amb un sistema del socialista José Luis Rodríguez Zapatero, i tothom sap que cal corregir-lo i sobre la base de les persones". "No hi ha discrepància en aqueix sentit, el que tenim clar en el PP és que no pot haver-hi ni vencedors ni vençuts", ha insistit.

Preguntat per si el seu "adversari polític" és el PSPV o Vox, ha contestat: "Els nostres adversaris són els alts impostos, la cistella de la compra alta, les polítiques socials que estan fent fallida i la gravíssima situació de crisi que viu Espanya. No lluite amb altres companys amb representació democràtica, el que plantegem és una àmplia majoria liderada pel PP i per això obrim els braços als votants d'altres partits".

FUTUR DE CASADO

En aquesta mateixa línia, ha recalcat que el projecte dels 'populars' està obert per a tots els que vulguen aportar i, respecte al futur del seu ja exlíder, Pablo Casado, li ha agraït el treball realitzat.

"És important que tots sapiem aquesta política d'una manera o d'una altra. Tenim moltes coses a escriure i qualsevol que vulga aportar alguna cosa té llapis i paper per a fer-ho i, si ha sigut dirigent del PP, molt més. El futur de Casado ell mateix ho dirà, s'anirà veient, però la lleialtat al projecte s'agraeix", ha resumit.

Finalment, qüestionat per si s'ha plantejat deixar el seu càrrec com a president de la Diputació d'Alacant --com Feijóo deixarà la Xunta de Galícia-- Carlos Mazón ha assenyalat que "una cosa és la responsabilitat de govern i una altra l'orgànica" en un partit i ha comparat la situació amb la del 'president Puig, al capdavant de la Generalitat i del PSOE valencià.

Arxivat a:

Destacats