Tello demana un programa cultural amb "línies ineludibles": "Cal oferir contingut, no personalismes"

Guardar

tello_primarias
tello_primarias

La regidora en funcions de Patrimoni Cultural de l'Ajuntament de València, Glòria Tello, ha demanat un programa de govern que, en la part cultural, tinga unes "línies ineludibles" amb compromisos a assumir en la nova legislatura. "El que hem d'oferir a la ciutadania és contingut, no personalismes, tot el que estiga fora d'això a mi no m'agrada", ha sostingut.

Així s'ha pronunciat aquest dimecres Tello en ser preguntada pels mitjans de comunicació sobre la possibilitat de reestructurar la part cultural en el nou equip de govern i sobre si li agradaria repetir en el càrrec i sumar la regidoria d'Acció Cultural, que era competència de València en Comú, que ha quedat fora del consistori.

Respecte a la unificació a nivell cultural, Tello ha assenyalat que creu que és "impossible" i ha destacat que "no és el moment de personalismes", perquè creu que el més important és "fer un programa de govern que, en la part de cultura, tinga unes línies que siguen compromisos a assumir en la nova legislatura".

"Això és molt més important que els personalismes o els interessos d'alguns partits o d'algunes persones de qui portarà què; és què es vol oferir a la ciutadania i què es vol aconseguir, que es posen línies ineludibles", ha sostingut.

Preguntada per quines serien aquestes línies, Tello ha detallat que considera necessari consolidar el festival de jazz, que s'ha presentat aquest dimecres, que la banda municipal agafe "més cos" o dotar als barris d'infraestructures culturals.

La també presidenta en funcions del Palau de la Música ha subratllat que aquest document amb els compromisos culturals ha de servir perquè en la pròxima legislatura s'aconseguisquen "més coses", perquè encara que creu que han aconseguit "moltes" ha advocat per ser "més ambiciosos".

LI AGRADARIA "VEURE ACABAR EL TREBALL INICIAT"

Respecte a la possibilitat de continuar com a regidora, Tello ha comentat que quan inicies un treball a l'Ajuntament "en una legislatura no l'acabes". "Evidentment, hi ha coses que vaig iniciar en aquesta legislatura que no es veuran fins a la següent; és un treball que està ací iniciat i t'agradaria veure acabar, però em sembla un tema bastant secundari", ha puntualitzat.

"És important que es definisquen bé les estratègies i els objectius a aconseguir. El que hem d'oferir a la ciutadania és contingut, no personalismes, tot el que estiga fora d'això a mi no m'agrada", ha recalcat Tello.

Preguntada per si creu que hi haurà problemes entre els dos partits que formaran el govern --Compromís i PSPV-- per a concretar els punts clau en cultura, Tello creu que "no ha de ser gens complicat". "Potser en altres àmbits pot haver-hi alguna picabaralla, però en cultura entenc que no", ha destacat.

Destacats