Tamarit: "Jo no herete el que va heretar Marzà, jo rebo una Conselleria que ha aconseguit reptes que ningú pensava"

Guardar

La consellera d’Educació, Cultura i Esport, Raquel Tamarit
La consellera d’Educació, Cultura i Esport, Raquel Tamarit

La nova consellera d'Educació, Cultura i Esport, Raquel Tamarit, assegura que ella no ha "heretat el que va heretar" el seu predecessor en el càrrec, Vicent Marzà, sinó que el que rep d'aquest és un departament "que funciona molt bé i on s'han aconseguit molts reptes que ningú pensava que eren possibles".

Així, ha destacat "fites" com el programa de gratuïtat de llibres de text XarxaLlibres, pel qual "van arribar a titllar de boig a Marzà mentre que ara la realitat és que tots els xiquets tenen llibres gratis i, a més, han aprés a cuidar-los"; els avanços en Educació Infantil; la millora d'infraestructures mitjançant el Pla Edificant "amb prop de 1.000 milions d'euros delegats als ajuntaments" o el creixement de la Formació Professional.

Per això, ha asseverat, en una entrevista concedida a Europa Press, preveu continuar durant el que queda de legislatura amb "aquestes polítiques valentes" i "donant una xicoteta espenta" a algunes iniciatives que pretenen continuar incidint en un model d'ensenyament "inclusiu".

En aquest sentit, ha citat el pla que es posarà en marxa "per a l'apoderament de l'alumnat valencià" amb la finalitat de prevenir i reduir comportaments autolesius i suïcides, especialment en els adolescents, en els quals s'està detectant una tendència a l'alça d'aquesta problemàtica, sobretot després de la pandèmia.

"Estem obligats a fer un acompanyament emocional de l'alumnat i una de les coses que la pandèmia més ha evidenciat són els problemes de salut mental, ja que a xiquets als quals els estaven creixent les ales li les van tallar de sobte", ha lamentat.

En aquests moments, la Direcció General d'Inclusió treballa amb un equip d'especialistes per a decidir en quins cursos s'implantaran aquests tallers.

DESDEJUNIS SALUDABLES

Així mateix, ha al·ludit a un altre projecte pilot perquè els centres educatius amb alumnat més vulnerable puguen comptar també, de manera gratuïta, amb un desdejuni saludable, ja que hi ha molts menors que no arriben al col·legi amb una bona alimentació.

D'altra banda, i preguntada per quina creu que serà la seua relació amb la xarxa d'ensenyament concertat, ha asseverat que, "igual que va fer el conseller Marzà", ella vetlarà " perquè es tinga molt clar que són centres sostinguts amb fons públics" i que "han d'estar on no arribe la pública".

Ha assegurat que el comportament durant la crisi de la covid ha sigut "exemplar". "Havíem d'estar al costat dels centres concertats i també l'hem estat per a augmentar els docents perquè puguen donar atenció a la diversitat i a les necessitats educatives especials, els hem acompanyat en els seus drets laborals, per exemple amb els permisos de maternitat i paternitat i es van pagar el deute que tenien de l'època del PP", ha defensat.

"Lògicament --ha continuat-- hi haurà coses en les quals no estarem d'acord, però s'ha construït un clima d'enteniment en el qual seran més els acords que els dissensos legítims".

Finalment, Tamarit, de Més Compromís, ha agregat amb ironia: "Jo soc del mateix partit que el dimoni Marzà". I ha subratllat que li va impactar "molt" que en el traspàs de carteres se li acostarà algun representant de la concertada a demanar-li que seguira amb el mateix tracte que havia tingut l'exconseller. "Això vol dir alguna cosa", ha insistit.

Destacats