Tamarit, "convençuda" d'un acord amb Bravo sobre el requisit lingüístic: "El que no podem és tornar arrere"

Guardar

La consellera d’Educació, Cultura i Esport, Raquel Tamarit
La consellera d’Educació, Cultura i Esport, Raquel Tamarit

La consellera d'Educació, Cultura i Esport, Raquel Tamarit, s'ha mostrat "convençuda" de poder arribar a un acord amb la seua companya de govern, la titular d'Administració Pública, Gabriela Bravo, sobre el requisit lingüístic dels funcionaris perquè "la societat s'ho mereix". "El que no podem --ha recalcat- és tornar arrere".

Així ho ha manifestat la nova titular d'Educació en una entrevista amb Europa Press en ser preguntada per les diferències entorn d'aquesta qüestió entre totes dues conselleries, la seua dirigida per Compromís i la de Bravo pel PSPV.

Sobre aquest tema, Tamarit ha fet notar que "per a defensar la llengua hi ha tres eines que són fonamentals: l'escola, l'Acadèmia Valenciana de la Llengua i l'administració".

"Crec que de veritat que el més lògic és que, depenent de la titulació que es demane per a accedir a un lloc, s'haja de demostrar un grau més alt de competència lingüística".

El punt de desacord està bàsicament en els grups A1 i A2, ja que Compromís es mostra partidari que calga acreditar un C1, l'equivalent al Mitjà. "Entenc --ha explicat-- que els alts funcionaris de la Generalitat haurien de tindre un requisit superior a la resta com també tenen una titulació acadèmica superior a la de la resta. El que volem és garantir un bon servei públic".

A més, ha ressaltat que "en tots els territoris amb llengua pròpia és el que es demana, així que no està parlant de coses rares ni ací estiguem inventant res".

Ha considerat que, encara que la Llei d'Ús d'Ensenyament del Valencià (LUEV) "sembla que porte molt temps, però aplicant-se porta set anys", ha dit en referència a l'etapa en el govern del Botànic. "I no podem anar ara arrere", ha resolt.

INFORME POLÍTICA LINGÜÍSTICA

En aquest punt, ha expressat la seua confiança d'un consens. "Estic convençuda que la consellera Bravo i jo podrem arribar a un acord, crec que la societat el mereix", ha dit Tamarit, qui ha recordat que el decret ha de rebre un informe favorable de la Direcció General de Política Lingüística", una competència del seu departament. "Dubte que puguen emetre eixe informe favorable si es rebaixa el requisit. Crec que arribarem a un acord", ha postil·lat.

Finalment, ha afirmat que entre les dues llengües cooficials de la Comunitat Valenciana --el castellà i el valencià-- "la minoritzada és el valencià i és la que cal protegir". "No ho dic jo, ho diu la Carta Europea de les llengües regionals o minoritàries", ha conclòs.

Destacats