Susana Camarero destaca la funció "irreemplaçable" de cohesió social i solidaritat intergeneracional que complix la família com a "eix vertebrador de la societat"

Guardar

La consellera Susana Camarero
La consellera Susana Camarero

La vicepresidenta segona i consellera de Servicis Socials, Igualtat i Habitatge, Susana Camarero, ha traslladat el suport del Consell a la família com a "eix vertebrador de la societat" i ha recordat la "funció irreemplaçable de cohesió social i solidaritat intergeneracional" que complix.

Així ho ha manifestat Camarero durant la visita que ha realitzat a l'entitat benèfica Gran Associació de Beneficència Domiciliària 'Nuestra Señora de los Desamparados', amb motiu del Dia Internacional de les Famílies, que se celebra este dimecres, 15 de maig, amb la finalitat de crear consciència sobre el paper fonamental de les famílies. A l'acte ha assistit també la directora general de Família, Infància i Adolescència, Elena Albalat.

Durant la trobada amb els responsables de l'associació, la vicepresidenta segona ha conegut la labor social i iniciatives i programes que impulsen gràcies a recursos propis i a l'aportació de particulars i empreses, que permeten desenvolupar accions enfocades a la tercera edat, mares solteres sense recursos o famílies en situació de necessitat, entre altres col·lectius vulnerables.

Després de la visita, la responsable de Servicis Socials ha assegurat que "acompanyar i atendre les famílies en situació de vulnerabilitat és una prioritat per al Govern valencià" i ha afegit que esta tasca "ha d'afrontar-se de manera transversal, ja que, en els últims anys el nombre de famílies en situació de vulnerabilitat ha anat augmentat".

Programa 'Apadrina una família'

Gran Associació de Beneficència Domiciliària Nuestra Señora de los Desamparados complix amb els objectius de socórrer a les famílies necessitades, subministrar ajuda a domicili als malalts i educar a xiquets i joves en situació precària. Va ser fundada l'any 1853 per Vicente Fillol Soriano, catedràtic de la Universitat de València, sota l'adscripció de la patrona de la ciutat, i enguany celebra el seu 170 aniversari.

És una entitat pionera a la ciutat de València d'ajuda a les persones en situació de desemparament i destaca pel programa 'Apadrina una família', una campanya dirigida a empreses i particulars, per a apadrinar famílies valencianes sense recursos i amb dificultats.

Destacats