Susana Camarero defensa respostes sociosanitàries "coordinades i eficaces" per a les persones amb Alzheimer i les seues famílies

Guardar

La vicepresidenta Susana Camarero ha visitat el centre de dia de l'Associació de Familiars d'Alzheimer de València
La vicepresidenta Susana Camarero ha visitat el centre de dia de l'Associació de Familiars d'Alzheimer de València

La vicepresidenta segona i consellera de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge, Susana Camarero, ha assenyalat que les persones que pateixen la malaltia d'Alzheimer i les seues famílies necessiten de les administracions públiques "respostes sociosanitàries coordinades i eficaces".

En la setmana del Dia Mundial de l'Alzheimer, la vicepresidenta segona, acompanyada del secretari autonòmic de Família i Serveis Socials, Ignacio Grande, ha visitat el centre de dia de l'Associació de Familiars d'Alzheimer de València (AFAV), per a conéixer les seues instal·lacions i poder escoltar les necessitats i propostes de l'equip directiu i professional de l'entitat.

Durant la visita, Susana Camarero ha subratllat la importància de treballar de manera "conjunta" amb les associacions per a "visibilitzar i fer front" a una malaltia que cada vegada afecta a més persones i que té "un gran impacte tant en la persona que la pateix com en el seu entorn".

En aquest sentit, ha destacat la labor "imprescindible" d'aquestes entitats, que ofereixen suport i serveis a les persones afectades per l'Alzheimer i les seues famílies, exercint una labor d'"acompanyament essencial en tot el procés de la malaltia".

La vicepresidenta segona ha volgut fer un "reconeixement especial a totes les cuidadores i cuidadors que atenen les persones amb Alzheimer cada dia amb dedicació i afecte i als i les professionals que els acompanyen en aquesta dura tasca".

Tres àrees d'actuació

Susana Camarero ha explicat que des del departament que dirigeix s'ofereixen respostes sociosanitàries sobre tres àrees. En primer lloc, es treballa la prevenció a través dels 34 Centres Especialitzats d'Atenció a Majors distribuïts al llarg de tota la Comunitat Valenciana.

En segon lloc, la Conselleria finança els programes especialitzats de promoció de la salut i autonomia personal i de prevenció de la deterioració de persones majors afectades per Alzheimer i altres malalties neurodegeneratives que desenvolupen i gestionen les entitats i associacions. I, finalment, com a tercer eix s'ofereix atenció sociosanitària en centres residencials, centres de dia i en unitats de respir específics d'Alzheimer.

Al voltant de 50.000 persones amb Alzheimer

Es calcula que actualment existeixen al voltant de 50.000 persones amb Alzheimer diagnosticats en la Comunitat Valenciana i 100.000 familiars afectats. A Espanya es calcula que aquesta xifra aconsegueix les 600.000 persones.

La demència senil s'ha convertit en el tercer problema de salut als països desenvolupats darrere dels accidents vasculars i el càncer. La principal causa de demència és la malaltia d'Alzheimer, que constitueix un 50-70% de totes les demències.

Destacats