Susana Camarero: "Accelerarem l'obertura del centre de dia de Meliana per a atendre a les persones majors dependents del municipi"

La vicepresidenta segona ha visitat aquesta infraestructura de Meliana, que es troba paralitzada des que van acabar les obres

Guardar

Centre de dia de Meliana
Centre de dia de Meliana

La vicepresidenta segona i consellera de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge, Susana Camarero, ha assegurat aquest matí que el Consell "accelerarà l'engegada al més prompte possible del centre de dia de Meliana per a donar cobertura i atenció a les persones majors en situació de dependència del municipi i donar resposta a la demanda dels veïns i veïnes de la localitat i de la comarca".

La visita a Meliana s'emmarca dins de la ronda de visites i trobades que Susana Camarero està realitzant "per a conéixer les necessitats i prioritats en recursos i infraestructures socials dels municipis de la Comunitat Valenciana i agilitar el funcionament d'aquells serveis necessaris per a millorar la qualitat de vida de les persones que més els necessiten".

Després de la reunió que ha mantingut en l'Ajuntament de Meliana amb la seua alcaldessa, Trinidad Montañana, la vicepresidenta segona ha visitat el nou centre de dia per a persones majors, pertanyent a la xarxa de centres de l'Institut Valencià de Serveis Socials (IVASS) i gestionat per la Vicepresidència segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge.

El centre tindrà capacitat per a 40 persones majors en situació de dependència i, tal com han confirmat la vicepresidenta segona i l'alcaldessa després de la trobada, "les places del centre s'adjudicaran principalment a les persones majors residents a Meliana".

D'aquesta manera, ha indicat Camarero, es donarà resposta a la "gran demanda que existeix d'aquest tipus de recursos", ja que ofereixen una atenció integral a les persones majors per a la realització de les activitats bàsiques de la vida diària i que precisen atenció de caràcter assistencial, rehabilitador i biopsicosocial, amb la finalitat de millorar o mantindre el seu nivell d'autonomia personal.

La vicepresidenta segona ha recordat que, així mateix, els centres de dia proporcionen als familiars o persones cuidadores "el suport i l'orientació necessària" per a facilitar la seua atenció, afavorint la permanència de les persones majors en el seu ambient familiar i social.

El centre de dia de Meliana destaca per les tècniques de bioconstrucció amb les quals s'ha realitzat, utilitzant la palla d'arròs i fusta com a materials principals. Es tracta del sistema més sostenible amb el qual es pot construir hui dia.

Destacats