Stadler València preveu crear 500 ocupacions amb el contracte de Renfe i fins a 4.000 indirectes al costat d'altres projectes

Guardar

st2
st2

La filial valenciana de Stadler preveu crear més de 500 llocs de treball directes per a dur a terme la 'macrocomanda' de Renfe de nous trens de Rodalia de gran capacitat, així com fins a 4.000 indirectes en la Comunitat durant els pròxims anys gràcies a altres projectes.

Així ho ha avançat el seu president, Íñigo Ferrer, als periodistes després d'una visita a les instal·lacions al costat del 'president' de la Generalitat, Ximo Puig. Fa unes setmanes, Renfe va adjudicar a la multinacional suïssa Stadler i a la francesa Alstom l'adquisició de 211 nous trens de Rodalia de gran capacitat per 2.445 milions d'euros per a cinc anys.

Per a Stadler València, amb planta a Albuixec, est i altres contractes suposen un "èxit" no sols de l'empresa, sinó del conjunt de la indústria valenciana, un projecte "de gran valor" que suposarà un fort augment de la càrrega de treball i "un motiu de satisfacció en aquests moments".

La previsió és que se signe en els dos pròxims mesos, mentre la fabricació de l'enginyeria arrenca ara amb la intenció de lliurar els primers prototips en poc més de tres anys.

Recentment, aquesta companyia també va ser adjudicada de la fabricació de 23 combois de metre a Nàpols (Itàlia), amb la possibilitat d'arribar fins a 48, ha augurat la seua CEO dins de tots els projectes que augmentaran l'ocupació.

Per part seua, el president de la Generalitat ha tornat a destacar el contracte de Renfe per a la "consolidació" de Stadler, al costat d'altres adjudicacions en l'àmbit internacional. També ha ressaltat que els 500 nous #lloc# de treball seran d'enginyers, la qual cosa suposa "ocupació de qualitat".

Aquesta sèrie d'adjudicacions va en la línia de l'objectiu que la Comunitat Valenciana es posicione com a potència industrial i diversifique la seua economia.

Arxivat a:

Destacats