Soler: "En 2016 la Generalitat només realitzava el 15% dels seus tràmits de manera telemàtica i ara tots poden iniciar-se de manera digital"

[:ES]La presentación electrónica de solicitudes ha crecido un 191%, lo que supone que 100.000 personas se han ahorrado desplazamientos[:CA]La presentació electrònica de sol·licituds ha crescut un 191%, la qual cosa suposa que 100.000 persones s’han estalviat desplaçaments[:]

Guardar

SOLER
SOLER

El conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha assenyalat que en 2016 la Generalitat només realitzava el 15% dels seus tràmits de manera telemàtica i ara tots poden iniciar-se de manera digital a través del tràmit Z, "la qual cosa revela la transformació tecnològica que ha experimentat l'Administració valenciana". "Quan arribem al Consell, la Generalitat estava en el paleolític digital", ha afirmat.

De fet, Soler ha assegurat que la presentació electrònica de sol·licituds ha crescut un 191% en la Generalitat des de 2016, la qual cosa suposa que 100.000 persones s'han estalviat desplaçar-se a una finestreta només en l'últim any. A més, l'ús de la carpeta ciutadana, que des de gener és accessible també des de mòbils i tauletes, ha augmentat prop d'un 80% en l'Administració valenciana.

"En 2019 ja es va produir un salt significatiu en l'ús de l'administració electrònica, però en 2020 ha tingut lloc l'enlairament", ha assenyalat Soler. Aquest any les tramitacions electròniques van créixer un 65%, amb més de 2,36 milions de tramitacions, i les notificacions electròniques es van incrementar un 123%.

En aquest sentit, Soler ha subratllat el paper fonamental que exerceix la tecnologia "per a construir el camí cap a la recuperació econòmica i social" i ha assegurat que "la digitalització de la nostra societat és, avui dia, imprescindible i s'ha de produir tant en el sector privat com en el sector públic".

Vicent Soler ha fet aquestes declaracions durant l'acte de lliurament dels Premis Sapiens que anualment concedeix el Col·legi Oficial d'Enginyeria Informàtica de la Comunitat Valenciana (COIICV), en el marc de la Setmana Informàtica, amb l'objectiu de distingir a aquells professionals, empreses i administracions públiques que sobresurten en l'ús ètic i social de les TIC.

Segons el conseller, des de la Generalitat es continua treballant "perquè la digitalització vagi a més", amb accions de suport decidides com el Pla Transformer, una iniciativa conjunta de l'Institut Valencià de Finances i la Conselleria d'Innovació, enfocada a facilitar els processos de digitalització d'empreses de la Comunitat Valenciana mitjançant préstecs amb trams no retornables de fins al 10 per cent.

Avantatges de les TIC

"La digitalització ens permet disposar d'una administració àgil i moderna, que puga respondre a les seues necessitats amb major eficiència i més funcionalitats. A més, contribueix a facilitar el desenvolupament d'iniciatives que afavorisquen la modernització del teixit productiu i el canvi del model econòmic", ha indicat Soler durant el seu discurs.

Segons el conseller, les noves tecnologies també permeten el va imposar de xarxes de telecomunicacions "perquè la digitalització dels sectors siga efectiva", així com el seu desplegament "en zones d'escassa rendibilitat, per a assegurar que no hi haja bretxes digitals".

El responsable d'Hisenda també ha destacat que l'aposta per la tecnologia "contribueix a l'establiment de clústers digitals, que permeten l'intercanvi d'idees", i ha citat com a exemple el projecte Districte Digital.

Vicent Soler ha felicitat els guardonats en els premis Sapiens i ha elogiat el treball de l'organització "per l'oportunitat de progrés que brinden les jornades com la Setmana de la Informàtica, que permet el reconeixement de les TIC".

Congrés d'Enginyeria Informàtica

Per part seua, el director general de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions, José Manuel García Duarte, ha inaugurat, dins de la Setmana Informàtica, el XVI Congrés d'Enginyeria Informàtica de la Comunitat Valenciana.

Duarte ha assegurat que "la Generalitat està apostant per conformar una nova estratègia integral per a la transformació digital de l'Administració valenciana que ens permeta atendre les necessitats de la societat que puguen sorgir en un context tan imprevisible com l'actual".

García Duarte ha avançat que aquesta estratègia "es presentarà pròximament i ha estat fruit d'un intens debat intern entre totes les conselleries per a acordar un full de ruta que ens permeta adaptar-nos a les noves prioritats marcades per la pandèmia, per la qual cosa farem canvis en l'estructura de gestió i en l'estratègia de la DGTIC, ja que hem de potenciar la coordinació per a poder treballar també en tecnologies disruptives".

"La nostra estratègia està enfocada a aprofundir en la centralització de la gestió TIC i al coneixement dels processos departamentals, intentant desenvolupar projectes concrets per als diferents àmbits que facen un salt qualitatiu i quantitatiu en els serveis digitals a la ciutadania", ha sentenciat.

Arxivat a:

Destacats