Soler: "El nostre objectiu és impulsar la recuperació econòmica, dinamitzar el mercat de treball i generar activitat amb deduccions fiscals"

Guardar

El conseller Vicent Soler en la presentació de la Llei de Mesures Fiscals
El conseller Vicent Soler en la presentació de la Llei de Mesures Fiscals

El conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha destacat que entre les noves propostes que s'inclouen en l'avantprojecte de Llei de Mesures Fiscals per a l'exercici 2022, que ha aprovat aquest divendres el Ple del Consell, es troben "l'impuls de la recuperació econòmica del territori, dinamitzar el mercat de treball i impulsar la plena ocupació, així com generar activitat amb diverses deduccions fiscals".

Vicent Soler ha explicat que aquesta llei "és el marc que guiarà les actuacions del Consell en matèria tributària, financera i de gestió administrativa per a 2022, i serveix per a ordenar el pressupost perquè es tracta d'una llei principalment amb mesures administratives i modificacions tècniques".

El titular d'Hisenda ha recordat que la lluita contra la COVID-19, la recuperació econòmica i la lluita contra el despoblament "continuen vigents i sent efectives per a fomentar la reactivació econòmica i reforçar el nostre sistema sanitari i sociosanitari, que són els principals objectius del Consell".

Vicent Soler ha recalcat el paper primordial que tenen els fons europeus perquè "som conscients de les possibilitats que poden oferir-nos per a la reactivació i per a l'assoliment de reptes de la nostra economia especialment a nosaltres que l'infrafinançament ens deixa un estret marge per a polítiques de desenvolupament regional o el foment de l'economia".

"Per això -ha continuat Soler- hem d'optar al major volum possible dels fons Next Generation EU i per a això es requereix agilitat, bona execució i una justificació al més prompte possible". Així ha reiterat la importància que tindrà l'any vinent els projectes d'interés prioritari que permetran que l'administració gestione i tramite amb prioritat tots els requeriments que necessiten les empreses que hagen obtingut fons europeus". "Construïm una autopista administrativa dins de l'Administració perquè puguen disposar de totes les autoritzacions i tràmits en el menor temps possible", ha indicat.

El conseller ha incidit a més en què l'escut social es reforça "amb la implantació d'un nou model de serveis socials, es milloren les condicions laborals de col·lectius sanitaris i d'emergències i s'aposta per noves iniciatives en matèria mediambiental com el foment d'ús d'energies netes i la defensa de l'aigua".

Així mateix, Soler ha ressaltat que per a la Comunitat Valenciana "és prioritari liderar un procés de transformació cap a un model econòmic més competitiu i sostenible, basat en la innovació i l'increment de la productivitat" i ha assenyalat el compromís mediambiental del Consell després de destacar entre les mesures que recull la Llei d'Acompanyament, les vinculades a la lluita contra els incendis i la seua prevenció, així com la repoblació forestal.

Finalment, ha indicat que s'amplia el Pla d'Inversions Productives fins al 31 de desembre de 2023 perquè "s'ha demostrat que el famós i reeixit 'Pla Confiança' de Camps per a la reactivació econòmica no ha tingut res de reeixit ni de confiança ni d'estrela i ha sigut un rotund fracàs fins al punt que els nostres municipis encara arrosseguen obres per executar quasi una dècada després".

Arxivat a:

Destacats