Soler anuncia 350.000 euros en 2022 per a acollir fins a 50 joves europeus en empreses i entitats de la Comunitat Valenciana a través d'Eurodisea

Les ajudes a les entitats cobreixen el 92% dels costos salarials dels joves i estan cofinançades pel Fons Social Europeu

Guardar

El conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler
El conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler

El conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha animat a les empreses valencianes a sumar-se al llistat d'entitats adherides a Eurodisea "perquè participar en aquest projecte de foment de l'ocupació és apostar pel talent de la joventut i la cooperació entre regions europees que és, en definitiva, contribuir a crear oportunitats per al desenvolupament econòmic i social de la Comunitat Valenciana".

De fet, Vicent Soler ha anunciat que, en 2022, "la Generalitat ha reforçat la seua aposta per aquest programa de pràctiques laborals de joves estrangers, per la qual cosa augmentem el pressupost d'Eurodisea fins als 350.000 euros per a cobrir amb ells les subvencions destinades a les empreses, organismes públics o entitats d'acolliment dels joves, xifra que a més estarà cofinançada a través del Fons Social Europeu".

"Aquesta quantia, finançada per la Generalitat i la UE, permet que siga l'administració qui cobrisca un 92% dels costos salarials dels joves que accedeixen en el programa i que durant cinc mesos realitzen pràctiques laborals en la Comunitat Valenciana", ha assenyalat el conseller durant la inauguració de la jornada informativa sobre el programa 'Eurodisea. Subvencions a empreses per a pràctiques laborals de joves europeus', organitzada per la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV) i la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic, amb l'objectiu de fomentar que siguen més les empreses adherides al programa, ja que actualment hi ha un clar predomini d'entitats públiques i ajuntaments.

"Com més empreses i de diferent tipologia s'adherisquen, més joves europeus podran triar com a destí la Comunitat Valenciana per a realitzar les seues pràctiques", ha assenyalat Soler qui a més ha confirmat que l'objectiu de la Generalitat és "augmentar també el nombre de convenis amb regions europees".

El projecte Eurodisea, que té més de vint-i-cinc anys, és un programa d'intercanvi de l'Assemblea de Regions d'Europa que ofereix pràctiques professionals en un país europeu a joves entre 18 i 30 anys. El propòsit del projecte és desenvolupar econòmicament, socialment i culturalment als territoris participants i fomentar la mobilitat professional i l'intercanvi cultural de les persones beneficiàries.

El titular d'Hisenda ha subratllat que "l'experiència enriquidora" que acosta les diverses singularitats del territori europeu a l'organització empresarial valenciana "és una oportunitat que genera experiència i formació de joves valencians i valencianes en altres regions o joves europeus i europees que acollim a través del programa".

"També és una oportunitat per a les nostres empreses d'enriquir-se de la mirada jove, perquè permet incorporar a les seues organitzacions noves maneres de treballar, acostar-se al mercat estranger i entrar en contacte amb nous perfils professionals, amb domini de llengües i, sovint, també amb experiència", ha afegit Soler.

En aquest acte també han participat per videoconferència el president de la CEV, Salvador Navarro, així com el director general de Fons Europeus, Andreu Iranzo, i la secretària autonòmica d'Hisenda Model Econòmic i Finançament, María José Mira, que ha sigut l'encarregada de clausurar-ho.

La Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic té previst convocar pròximament les ajudes del Programa Eurodisea, que està dirigit a empreses i entitats de la Comunitat Valenciana que oferisquen pràctiques a joves europeus d'entre 18 i 30 anys demandants d'ocupació.

Més de 2.700 participants

En aquest sentit, el conseller ha recordat que la Generalitat participa en aquest projecte des de fa més de trenta anys i des de llavors "són més de 2.700 joves i empreses els que han pogut participar gràcies a l'aposta decidida d'institucions i empreses per la incorporació del talent jove europeu".

"La Generalitat ha certificat més d'1,7 milions d'euros del pressupost en el període del programa Eurodisea 2014-2020, un fet que avala la seua continuïtat, i que posa en relleu la bona gestió que ha realitzat la Comunitat Valenciana amb els fons europeus", ha indicat el conseller.

"Per això -ha continuat Soler-, en un context de recuperació econòmica, cal continuar aprofundint en la línia de la promoció social i laboral dels joves. Per això, l'aprofitament de les sinergies que es deriven de la participació de les empreses amb els joves treballadors europeus és un actiu que no podem deixar fora de l'estratègia".

Així, el responsable d'Hisenda ha apel·lat al fet que institucions, empreses i societat civil al fet que "treballem de manera conjunta per a aconseguir amb èxit els nous reptes econòmics i socials, per a això l'aprofitament dels recursos europeus serà una part important per al desenvolupament i l'èxit de l'estratègia".

Balanç 2021

La Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic, a través de la Direcció General de Fons Europeus, va abonar en 2021 un total de 308.660 euros a 21 entitats privades, organismes i ajuntaments de la Comunitat Valenciana que van acollir durant cinc mesos a 44 joves europeus que van participar en la passada edició del Programa Eurodisea.

En concret, la Conselleria va aportar un total de 7.015 euros per cadascun dels estudiants i joves de 4 països europeus que van triar la Comunitat per a participar en aquest programa d'inserció laboral.

Entre les institucions i organismes que en l'edició de 2021 van acollir a joves europeus destaquen els ajuntaments d'Altea i Alzira (35.075 euros) amb cinc alumnes en pràctiques, seguit dels de Benissa i de l'UJI (28.060 euros), que van comptar amb 4 joves cadascun d'ells.

L'Institut Valencià de Conservació i Restauració (Ivacor) va comptar amb una subvenció de 21.045 euros per tres joves; l'Associació Valenciana d'Empresaris del Calçat, els Ajuntaments de Xulilla i Cullera, la fundació Finnova, València Activa, Innova Cooperativa Valenciana i l'empresa Substrate Artificial van comptar amb dos joves cadascun d'ells, amb una subvenció de 14.030 euros; i, finalment, l'Acadèmia Beta; Podem, l'ajuntament de Les Alqueries, el Comité Ciutadà Antisida; les empreses Delaguía Advocats, Desinope 323, Guillermo Peris i Triar BIM Projects i la Mancomunitat de la Vall van acollir cadascuna d'elles a un estudiant europeu amb una subvenció de 7.015 euros.

La major part dels 44 joves que van realitzar l'any passat les seues pràctiques en la Comunitat Valenciana eren procedents de Bèlgica (34 de 44), en concret de la regió de Brussel·les central (19), i Valònia (15); la resta procedien de Sardenya (4), i la regió de Trentino, també a Itàlia (1), 4 persones de Madeira (1), i una altra més de Timis (Romania).

Per províncies de destí, 12 van recalar en institucions o empreses d'Alacant; 6 a Castelló i 26 a la província de València. D'ells, 30 d'ells van ser dones i 14 homes i per edats, en la franja 19-22 va haver-hi 13 joves, 18 en la franja 23-25 i 13 entre 26 i 29 anys.

Respecte al lloc que van exercir o la formació, la major part va desenvolupar el seu treball en gestió de projectes europeus (10), màrqueting (8), administració (8), turisme (8) i atenció social (3). La resta es van exercir el disseny gràfic (2), redacció web (2), a més d'un químic, un arquitecte i un especialista en exportació.

Arxivat a:

Destacats