Els socialistes valencians es bolquen amb Pedro Sánchez: "s'ha dirigit de manera inèdita a cadascun dels espanyols"

Acusen "les dretes" d'haver "sobrepassat tots els límits": "Els és igual a qui arrosseguen pel fang per a atacar a Sánchez"

Guardar

Diana Morant y Pedro Sánchez durante el pasado congreso del PSPV PSOE (Foto: Rober Solsona)
Diana Morant y Pedro Sánchez durante el pasado congreso del PSPV PSOE (Foto: Rober Solsona)

Els socialistes valencians s'han bolcat en bloc per a mostrar el seu suport al president del Govern i secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, després de publicar este dimecres una carta en la qual ha anunciat una reflexió sobre la seua continuïtat al capdavant de l'Executiu, després que un jutjat de Madrid haja obert diligències després de les denúncies de Mans netes sobre la seua esposa, Begoña Gómez, per presumpte tràfic d'influències i corrupció en els negocis.

"El nostre secretari general. El nostre president. Sempre al teu costat", ha escrit el mateix PSPV en el seu compte en la xarxa social 'X' (antiga Twitter). En esta mateixa línia, el síndic socialista en Les Corts Valencianes, José Muñoz, ha transmés al líder del PSOE "tot el nostre afecte i suport", a més de "la força de tot el socialisme".

En este punt, el portaveu parlamentari ha aprofitat per a denunciar "l'assetjament i les mentides de la dreta i l'extrema dreta", que ha ratllat de "insuportables". "No tot val. Estem amb tu", ha afegit.

Mentre, la delegada del Govern a la Comunitat Valenciana i secretària de l'àrea Institucional del PSPV-PSOE, Pilar Bernabé, també via xarxes socials, ha acusat "les dretes" d'haver "sobrepassat tots els límits" amb el president del Govern: "Els és igual a qui arrosseguen pel fang per a atacar a Pedro Sánchez i el que representa".

"En política no val tot", ha recalcat Bernabé, qui, enfront d'això, ha reivindicat que hui Pedro Sánchez "ens dona una gran lliçó d'humilitat i humanitat".

Morant mostra el seu suport a Sánchez

Des de Pamplona, la ministra de Ciència, Innovació i Universitats i secretària general del PSPV-PSOE, Diana Morant, en declaracions als mitjans, ha afirmat que el president del Govern d'Espanya, Pedro Sánchez, "ha obert el seu cor" en la carta "i s'ha dirigit de manera inèdita a cadascun dels espanyols".

Morant ha assenyalat que no ha llegit la carta com a ministra sinó "com espanyola", doncs "crec que aquesta és la voluntat" de Sánchez. "El president del Govern ha escrit una carta de puny i lletra i crec que els espanyols i les espanyoles, que és a qui es dirigeix, hem de llegir-la", ha apuntat, després d'afegir que "no vaig a interpretar les paraules del president".

Segons Morant, "cadascun de nosaltres hem de llegir-la [la carta] i sostindre-la en el sentit ampli, i assaborir-la i veure quin sabor se'ns queda a cadascun de nosaltres després". "El president del Govern escriu esta carta i la seua intenció és que la llegim. Estem fent una compareixença institucional, no em correspon fer una interpretació institucional d'unes paraules que són molt personals i que van dirigides a cadascun dels espanyols i les espanyoles", ha manifestat.

Al seu judici, "ens correspon als espanyols llegir-la, és al que ens convida el president". "Cadascun, després de llegir-la, es generarà la seua opinió, però el president clarament ha obert el seu cor i s'ha dirigit de manera inèdita a cadascun dels espanyols. Aquesta és la intenció de la carta i, per tant, l'única cosa que puc fer és demanar-los que la lligen", ha incidit.

Instants després, via xarxes socials, Morant ha mostrat "tot el seu afecte" a Sánchez i ha posat l'accent que el president del Govern ha escrit una carta "sincera, en primera persona, dirigida a tots els espanyols i espanyoles, a tots nosaltres", per la qual cosa ha convidat a "tota la ciutadania a llegir-la i a reflexionar".

"Traspassant les línies roges de la democràcia"

Del seu costat, la secretària d'Estat d'Indústria i secretària d'Indústria del PSPV, Rebeca Torró, s'ha sumat a les mostres de suport a Sánchez i la seua dona i ha considerat que els espanyols "no mereixem esta política rastrera que ataca fins i tot al que més volem". "El PP, la ultradreta fa temps que traspassant les línies roges de la democràcia. Units per a tapar la seua falta de projecte", ha manifestat.

I el secretari d'Estat de Política Territorial, el també valencià Arcadi Espanya, ha mostrat la seua "admiració, solidaritat i suport" al president del Govern i a la seua família, i ha assegurat: "L'odi mai vencerà a la democràcia".

Així mateix, "l'expresident' de la Generalitat Valenciana i exsecretari general del PSPV Ximo Puig ha destacat que Sánchez ha manifestat una "reacció molt humana" i que emet en el seu text un "missatge transcendental: de què serveix la democràcia sense convivència i respecte. No podem caure en l'espiral destructiva del populisme. Tot el meu suport president", ha reaccionat.

Destacats