Els socialistes insten a Catalá al fet que finalitze l'ordenança contra la prostitució

Nuria Llopis exigeix que el PP no demore ni done passos arrere en la lluita contra l'explotació sexual i declare a València ciutat abolicionista

Guardar

Cartell de la campanya pel Dia Internacional contra l'explotació sexual i el trànsit de dons, xiquets i xiquetes
Cartell de la campanya pel Dia Internacional contra l'explotació sexual i el trànsit de dons, xiquets i xiquetes

La regidora socialista Nuria Llopis ha instat a María José Catalá al fet que continue la tramitació de l'ordenança per a prohibir la prostitució a València que van iniciar els socialistes en l'anterior mandat. Coincidint amb el Dia Internacional Contra l'Explotació Sexual i elTràfic de Dones, Xiquets i Xiquetes, Llopis ha reivindicat una postura "ferma i inflexible" de Catalá contra la prostitució. "L'explotació sexual de dones i xiquetes és una de les majors xacres d'aquesta societat i la forma més cruel de violència de gènere que, per desgràcia, hui en dia no té punt final", ha manifestat.

"Des del Partit Socialista sempre hem manifestat que volem que València es convertisca, sense dilació ni retard, en la primera ciutat on la prostitució quede definitivament abolida, i per això en un dia com hui volem exigir-li a María José Catalá que engegue l'ordenança municipal de l'abolició de la prostitució per a erradicar la pràctica més gran de desigualtat de gènere que existeix en el món", ha continuat.

Llopis ha recordat que el Partit Socialista ha mostrat reiteradament el seu compromís a favor de l'abolició de la prostitució i la portaveu socialista, Sandra Gómez, ja va anunciar que s'anava a activar una comissió amb dones expertes perquè aportaren una visió de la situació real de les dones prostituïdes perquè ajudaren a adaptar el text que va impulsar la Generalitat a la ciutat de València.

"No podem arrossegar ni un dia més l'antiga ordenança del Partit Popular de l'any 2013. Des del Partit Socialista hem insistit i advertint des de fa moltíssim temps sobre això. La ciutat s'ha declarat en diverses ocasions en el Ple de l'Ajuntament de València com una ciutat abolicionista, però això no pot ser una mera declaració d'intencions", ha reivindicat Llopis, qui ha exigit un compromís real a través de l'ordenança".

El text normatiu ha incidit l'edil socialista ha apuntat directament als proxenetes i ha de posar impossible que totes aquestes empreses que es lucren de la coacció l'amenaça, la humiliació i el tràfic de dones de les dones més vulnerables treballen en la nostra ciutat. Apel·lem a Catalá al fet que no demore ni un segon més l'aprovació de l'ordenança de prostitució", ha finalitzat.

Arxivat a:

Destacats