Els socialistes exigeixen que Catalá assumisca el nou impost de fems en lloc de traslladar-ho a les famílies

Elisa Valía presenta una moció perquè s'incorpore una partida en el pressupost i que s'elabore un pla de reducció de residus

Guardar

Elisa Valía
Elisa Valía

La regidora socialista Elisa Valía ha presentat una moció al ple perquè el govern de Catalá es faça càrrec, com ja va fer en 2023 l'anterior govern progressista, de l'impost sobre el depòsit de residus i que, per tant, no ho repercutisca sobre "les famílies i les empreses valencianes que ja estan suportant un context de fort augment dels preus i l'encariment de les hipoteques".

"L'anterior executiu, de la mà dels socialistes, va prendre la decisió d'assumir l'impost que venia recollit en la Llei d'Economia Circular que va entrar en vigor l'1 de gener passat i que grava el depòsit de residus en abocadors i la seua incineració per a evitar que el rebut impactara directament a l'economia de les famílies i les xicotetes empreses valencianes. Ara el context ha canviat, però repercutir l'impost als rebuts tindria un efecte molt perjudicial", ha manifestat.

Davant aquesta situació, l'edil socialista ha exigit a Catalá i al PP que l'Ajuntament prorrogue la decisió de l'anterior govern progressista i que "cobrisca amb fons propis el cost d'aquest nou impost en lloc de traslladar-ho a les famílies i a les empreses com ha fet la Generalitat de Mazón amb el cànon de sanejament". "Aquest Ajuntament està completament sanejat gràcies a la gestió dels socialistes durant els últims huit anys i pot permetre's el pagament de l'impost. És a dir, és tan sols una qüestió de voluntat política de no perjudicar ni a les famílies valencianes ni al teixit productiu de la ciutat", ha continuat l'edil.

"Proposem mantindre en el pressupost de 2024 de l'Ajuntament de València l'import total d'aquest impost i entenem que el govern de la senyora Catalá estarà d'acord en no carregar a famílies i empreses amb un nou 'impuestazo' perquè, a diferència de l'eliminació de l'impost de Patrimoni i Successions que pretén aplicar el PP, és una mesura que arribarà a tothom i no solament a uns pocs", ha insistit.

En la moció, els socialistes no solament reclamen que no es repercutisca l'impost sobre les llars i xicotets negocis sinó que s'insta al fet que des de la delegació de Neteja i Recollida de Residus "s'impulse un pla ambiciós amb mesures concretes per a reduir el volum total de residus dipositats en abocadors de la ciutat de València i reduir a l'import del citat impost". D'aquesta manera, ha finalitzat la regidora socialista, "la ciutat podria estalviar-se una bona part de l'impost, ja que la llei estableix que l'impost s'aplique sobre el volum dels residus que es tracten".

Arxivat a:

Destacats