Els socialistes denuncien que Catalá convoca tard el Consell Escolar de València

Guardar

Centre escolar Max Aub de València
Centre escolar Max Aub de València

La regidora del Grup Municipal Socialista Maite Ibáñez ha denunciat que l'alcaldessa de València, María José Catalá, "ha convocat tard el Consell Escolar" i adverteix que comença "donant l'esquena a la comunitat educativa amb la qual no s'ha reunit encara". "No tenen més punt del dia que els dies festius", ha qüestionat i ha lamentat que el PP "no porte cap proposta". "El primer Consell Escolar és un tràmit per a Catalá", ha apuntat.

"Hui comença progressivament l'arribada dels xiquets i xiquetes a les escoles infantils de la nostra ciutat i aquesta vesprada tindrà lloc el primer consell escolar", ha remarcat l'edil socialista qui ha indicat que la convocatòria "arriba tard". "Porten tres mesos governant i no han pres cap decisió important per als valencians i les valencianes", ha criticat.

Ibáñez ha manifestat la seua preocupació, ja que "fins ara ningú del govern municipal s'ha reunit encara amb la comunitat educativa per a planificar el curs i, per tant, aquesta serà la primera reunió que mantenen amb representants d'associacions de pares i mares, directors, professorat, sindicats tant d'ensenyament públic com privada".

En la seua opinió, el PP "demostren la falta d'interés tant en l'educació com en les famílies de la nostra ciutat" i ha recordat que "haurem d'estar alerta perquè com a consellera d'Educació Catalá va retallar les beques de menjador per a les famílies treballadores i els va dir que manaren als seus fills amb el menjar en carmanyoles".

Tard i amb els col·legis per agranar

Ibáñez ha afirmat que el Consell Escolar "arriba tard i amb els col·legis per agranar". Així, ha denunciat que els accessos de molts centres públics "acumulen brutícia, males herbes i fins i tot enderrocs". Aquest és el cas de centres com el Max Aub, on en la vorera del carrer Almassora estan brollant plantes o en l'escoleta del carrer Diputada Clara Campoamor on s'acumula el fem i els enderrocs".

Davant aquesta situació, l'edil ha assegurat que "el pla de xoc de neteja de Catalá és un 'fake' i no arriba ni als barris de famílies treballadores, ni als col·legis públics". Per això, li ha exigit que duga a terme un pla específic de neteja en els entorns escolars que permeta que quan l'alumnat s'incorpore el dia 11 estiga tot en condicions".

Arxivat a:

Destacats