Els socialistes aconsegueixen la protecció i la reforma de l'entorn dels xalets de José Orga

Guardar

Sandra Gómez i Elisa Valía
Sandra Gómez i Elisa Valía

La regidora Elisa Valía ha anunciat que els xalets del carrer José de Orga d'Aiora "comptaran en breu amb una protecció de tot el conjunt i que es procedirà a la reforma i dignificació de l'entorn gràcies a la moció presentada pels socialistes en la comissió d'Urbanisme". "Com el 'govern de les butaques' de PP i Vox no ix de la seua paràlisi, els socialistes continuem llançant proposades perquè València puga continuar avançant. En la comissió d'Urbanisme, per exemple, hem aconseguit que el PP accepte la nostra moció per a unificar la protecció del conjunt de cases dissenyades per l'arquitecte valencià Enrique Viedma i que s'estudie instal·lar un centre cívic en una d'elles per a donar servei als veïns i veïnes del barri", ha manifestat Valía.

Els sis xalets del carrer José de Orga formen part d'un conjunt de 16 habitatges en dues plantes apariades amb jardí que es van construir en la dècada dels 30 per la Societat Cooperativa la Senyera amb la signatura d'Enrique Viedma, l'arquitecte que també va dissenyar els xalets dels periodistes, la Finca Roja, la Casa del Chavo, l'edifici de La Unió i el Fènix i que va dirigir també les obres del Mercat Central.

"És incomprensible la situació d'aquest conjunt de xalets perquè els números 1, 2, 3, 4, 6, 8 i 12 tenen una protecció nivell 2 en el Pla General d'Ordenació Urbana mentre que els números 5, 7, 14 i 16 manquen de cap mena de protecció. És més, el Pla General determina que l'espai que ocupen els desprotegits es destine a xarxa viària i que els protegits formen part de l'ampliació del CEIP Explorador Andrés. No té cap sentit aquesta diferència de protecció perquè formen part del mateix conjunt i, per tant, tenen un valor equivalent", ha afirmat Vàlua.

Ara, a conseqüència de la moció dels socialistes, no sols s'equipararà la protecció de tot el conjunt sinó que, a més, "s'abordarà una reforma de l'entorn, ja que és de molt baixa qualitat i existeixen desnivells que aïllen els xalets de la resta de carrers". L'edil socialista apostava en la seua moció per una reforma com les realitzades per l'anterior govern progressista al carrer Democràcia o en Orriols.

Finalment, com una de les cases és de propietat municipal i actualment es troba sense ús, els socialistes proposaven que s'estudiara la possibilitat de destinar-la a un centre cívic perquè poguera donar servei a les diferents entitats del barri. "En aquest sentit, el govern municipal tan sols ha acceptat estudiar els possibles usos una vegada es rehabilite l'immoble", ha conclòs.

Arxivat a:

Destacats