El socialista José Manuel Prieto, alcalde de Gandia amb el suport de Compromís

PSPV-PSOE i Compromís-Més Gandia aconsegueixen un pacte de govern i garanteixen la governabilitat per a la legislatura 2023-2027

Guardar

José Manuel Prieto, alcalde de Gandia
José Manuel Prieto, alcalde de Gandia

El PSPV-PSOE i Compromís-Més Gandia han aconseguit un acord de governabilitat a Gandia per a la legislatura 2023-2027, que ha començat hui amb el ple de constitució de la nova corporació municipal de l'Ajuntament de la capital de la Safor, que ha nomenat a José Manuel Priero com alcalde.

Així ho han anunciat conjuntament aquest matí José Manuel Prieto i Alicia Izquierdo enfront de la porta principal de l'ajuntament, minuts abans de l'inici del ple, en el qual José Manuel Prieto ha sigut elegit alcalde de Gandia per majoria absoluta, gràcies al suport dels grups municipals del PSPV-PSOE i Compromís-Més Gandia. La setmana vinent es té previst signar l'acord programàtic, on es detallaran les línies generals i les principals accions que es duran a terme en la legislatura 2023-2027.

Es tracta d'un acord conjunt en el qual s'ha volgut reflectir de la millor manera possible i amb equitat la voluntat expressada en les urnes el passat 28 de maig. Segons han assegurat, el resultat de les passades eleccions municipals, amb una suma de 14 regidors entre totes dues forces polítiques, suposa una àmplia majoria i un aval per a continuar implementant polítiques progressistes a la ciutat de Gandia, pensant en tots i cadascun, amb l'objectiu de continuar avançant com a ciutat de referència.

Al mateix temps, han assenyalat que amb aquest acord de governabilitat s'assegura l'estabilitat d'un govern sòlid, fort i estable on el diàleg, el consens i la cooperació són el punt de partida, ja que l'interés comú continua sent Gandia.

D'altra banda, també es preveu abordar un canvi important en l'estructura de govern, per a ser més eficaços en l'objectiu de generar oportunitats, crear riquesa i prosperitat en els pròxims anys en una ciutat com Gandia, que s'ha convertit en el municipi del territori valencià amb major nombre d'habitants a aconseguir un pacte de progrés, a diferència d'altres ciutats com Elx o Torrent, on finalment han pactat el PP i Vox.

Destacats