SITVAL avança el seu compromís amb els treballadors i emet les ordres de pagament que fan efectiva l'equiparació salarial

La plantilla començarà a cobrar entre este divendres i el dilluns els endarreriments corresponents a l'exercici 2023

Guardar

Nuria Montes en finalitzar el Consell d'Administració de SITVAL
Nuria Montes en finalitzar el Consell d'Administració de SITVAL

La Societat Valenciana d'Inspecció Tècnica de Vehicles, S.A. (SITVAL) ha emés tres ordes de pagament per a fer efectiva l'equiparació salarial de la plantilla, tal com va aprovar dimarts passat el Consell d'Administració de la societat, presidit per la consellera d'Innovació. Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes.

Estes ordes de pagament afecten uns 300 treballadors de SITVAL a la Vega Baixa, Alacant, Elx i Benidorm, incloent-hi els contractats de manera temporal per a reforçar el servici a l'estiu i que ja no pertanyen a la plantilla.

Els pagaments suposen avançar-se en el compromís de fer-los efectius abans de huit dies, com va anunciar la consellera després de l'aprovació de l'informe jurídic que avala l'equiparació salarial per part del Consell d'Administració.

En concret, entre este divendres i el dilluns s'abonaran les quantitats corresponents a tot l'exercici 2023 i, posteriorment, a mitjan maig, es farà el mateix amb els endarreriments de 2024.

Conflicte heretat

Nuria Montes ha assegurat que, "amb l'emissió de les primeres ordes de pagament es demostra que el Consell de Mazón no sols complix els seus compromisos sinó que avança tot el possible els procediments de regularització de la situació de SITVAL, tal com acordem amb els sindicats."

La consellera també ha qualificat de "desastre organitzatiu la situació heretada en el procés de reversió que va dissenyar el Govern del Botànic, que no va fer pràcticament cap de les obligacions legals que havia de fer, i ha hagut de ser esta Conselleria la que ho ha hagut de solucionar al més prompte possible".

En este sentit, el full de ruta per a resoldre el conflicte ha passat, en primer lloc, per la sol·licitud d'un informe jurídic de la Generalitat que formulara alternatives a la Relació de Llocs de treball (RPT) per a permetre l'equiparació salarial. Així mateix, es va consignar la partida econòmica de més d'un milió d'euros per a fer front als pagaments. I dimarts passat, un consell extraordinari de la societat va donar llum verda a este informe.

SITVAL en xifres

La Societat Valenciana d'Inspecció Tècnica de Vehicles, S.A. (SITVAL), és una empresa pública que té com a objecte la prestació del servici públic d'inspecció tècnica de vehicles (ITV).

SITVAL compta amb estacions fixes a Alacant, Alcoi, Benidorm, Elda, Elx, Novelda, Ondara, Oriola, Pilar de la Foradada, Redovà, Torrevella i Villena a la província d'Alacant, Castelló de la Plana, Vila-real i Vinaròs en la de Castelló, i Alzira, Catarroja, Gandia, Llíria, Massalfassar, Ontinyent, Riba-roja de Túria, Sagunt, Sant Antoni de Benaixeve, Utiel, València (Campanar), València (Vara de Quart) i Xàtiva a València.

Al costat de les anteriors, disposa d'altres 5 estacions mòbils a la província d'Alacant, 2 en la de Castelló i 2 en la de València. També té 7 estacions especialment destinades a la inspecció dels vehicles agrícoles.

Destacats