Serveis Socials destina a les Estades Vacacionals de 2024 una inversió de més d'1,1 milions d'euros

La vicepresidenta segona i consellera de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge, Susana Camarero, ha visitat en L'Albir a persones amb discapacitat intel·lectual usuàries de les Estades Vacacionals de Setmana Santa i Pasqua

Guardar

Visita de la consellera Susana Camarero a un centre de persones amb discapacitat intel·lectual usuàries de les Estades Vacacionals de Setmana Santa i Pasqua
Visita de la consellera Susana Camarero a un centre de persones amb discapacitat intel·lectual usuàries de les Estades Vacacionals de Setmana Santa i Pasqua

La vicepresidenta segona i consellera de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge, Susana Camarero, ha visitat en L'Albir a persones amb discapacitat intel·lectual usuàries de les Estades Vacacionals de Setmana Santa i Pasqua en les quals Serveis Socials, a través de l'Institut Valencià de Serveis Socials (IVASS), ha realitzat una inversió més d'1,1 milions d'euros (1.109.209,20 euros) en 2024, per als períodes del 28 de març al 8 d'abril i per a aquest el mes vinent d'agost.

Durant la visita, Cambrer ha conegut el funcionament d'aquest programa d'oci i temps lliure que permet a persones amb discapacitat intel·lectual, procedents de la residència Manises de l'IVASS, gaudir un allotjament vacacional i s'ha referit als beneficis que suposen aquest tipus d'iniciatives que afavoreixen les relacions socials i contribueixen a millorar el desenvolupament personal.

També ha recordat la importància de "potenciar l'autonomia i participació social" de les persones amb discapacitat intel·lectual i ha destacat que la Generalitat "promou serveis i suports que afavoreixen el compliment d'aquests objectius".

La vicepresidenta a més ha posat en relleu la labor que desenvolupa l'equip de professionals d'aquestes estades amb la supervisió de cada recurs i prestant els suports necessaris a les persones usuàries perquè puguen gaudir de les seues vacances.

Així mateix, ha indicat que és fonamental que persones amb discapacitat intel·lectual tinguen l'oportunitat de participar en activitats recreatives, d'esplai, culturals o esportives, "en igualtat de condicions que la resta de la població".

Estades vacacionals Setmana Santa i Pasqua

En concret, per a les estades de Setmana Santa i Pasqua, l'IVASS ha destinat al voltant de 376.000 euros en la contractació del personal i dels allotjaments.

El programa s'ha realitzat amb grups reduïts en períodes: entre el 28 de març i fins al 2 d'abril i entre el 2 abril i el 8 d'abril.

Els beneficiaris del programa són 209 persones amb discapacitat intel·lectual i persones amb malaltia mental crònica dels centres i serveis de l'Institut Valencià de Serveis Socials.

Les persones amb discapacitat intel·lectual procedeixen dels cinc habitatges tutelats (quatre a la ciutat de València i una a Rocafort) i de les nou residències de l'entitat en la Comunitat Valenciana, huit d'elles corresponen a la província de València (Bennàger a Aldaia, Caixa Ontinyent a Xàtiva i Ontinyent, Carmen Picó a Alzira, L'Almara a Burjassot, La Humanitat a Xest, PRAGA a Rocafort i Manises) i una residència a la província d'Alacant (Jubalcoy a Elx).

També gaudeixen de les vacances en aquestes estades les persones usuàries dels dos centres específics de malaltia mental crònica del IVASS, el CEEM Mossèn Cirilo a Alcoi (Alacant) i CEEM Albocàsser (Castelló).

Un equip de 133 professionals s'encarrega de les labors de suport i acompanyament a les persones usuàries. Totes les estades estan supervisades de manera permanent per coordinadors i disposen d'un equip mèdic-sanitari telefònic 24 hores, que s'encarrega d'atendre les possibles incidències que puguen originar-se.

S'han seleccionat onze hotels de les províncies d'Alacant i Castelló, de tres i quatre estreles i amb instal·lacions accessibles.

Els hotels són Meliá, Medplaya Regent i Magic Cristall, els tres a Benidorm, Robert Palace en l'Albir, Roca Esmeralda a Calp i Campanile a Alacant; i els hotels Àgora, Prado, Acuazul, Plaza Suites, els quatre a Peníscola, i el Intur Orange a Benicàssim.

A més del programa vacacional de l'IVASS, la Conselleria finança el programa d'Estades Vacacionals per a persones amb discapacitat física o sensorial, a través d'una convocatòria anual publicada en el DOGV a la qual poden accedir les entitats sense ànim de lucre que organitzen aquestes activitats.

Destacats