El Senat descarta apremiar al Govern a transferir la gestió de Rodalia a la Comunitat Valenciana

Guardar

El senador de Compromís, Carles Mulet, intervé en el ple celebrat al Senat sobre diferents mocions
El senador de Compromís, Carles Mulet, intervé en el ple celebrat al Senat sobre diferents mocions

El Senat ha tombat amb una àmplia majoria una iniciativa de Compromís que, entre altres coses, urgia al Govern a iniciar el procés de transferència de la gestió del servei ferroviari de Rodalia a la Generalitat Valenciana.

En concret, la iniciativa que ha defensat aquest dimecres el senador de Compromís, Carles Mulet, a través d'una moció en la Cambra Alta ha comptat amb 215 vots en contra, 32 vots a favor i 5 abstencions.

Segons el text d'aquesta iniciativa, el senador valencià demana al Govern iniciar aquesta transferència de Rodalia, a més de reclamar un millora del servei d'aquesta xarxa i del tren convencional en la Comunitat Valenciana. Per a això, Mulet enumera una sèrie de mesures com recuperar freqüències, l'impuls d'obres o electrificar vies, entre altres.

Així mateix, exigeix a l'Executiu que aposte pel tren com a mitjà de transport col·lectiu, ecològic, accessible, segur i sostenible abaratint el cost dels bitllets, "mitjançant bons o altres opcions", per a recuperar la pèrdua d'usuaris.

També es demanava tramitar de manera urgent la Llei que regule el finançament del transport públic perquè, segons resa el text de la moció, "la inversió en Rodalia no depenga del govern de torn, sinó que siga un dret comú dels ciutadans i s'invertisca amb criteris clars i objectius en tots els territoris".

Arxivat a:

Destacats