Segueix en directe el 600 aniversari de la Generalitat

La institució es va crear fa 600 anys per a recaptar tributs

Guardar

Segueix en directe el 600 aniversari de la Generalitat

Aquest dijous es compleix un aniversari molt especial per a la Generalitat Valenciana. Fa 600 anys es va crear la institució amb la finalitat de recaptar tributs. En concret, un 22 de març de 1418 es va aprovar en el Convent de Santo Domingo de la ciutat de València la creació de la Diputació General o Generalitat.

Segons les actes, "«Ítem, que la Dipputació e officis dessús dits duren per tres anys, los quals feneixquen en la festa de Nadal del any mil cccc xxii, e que ladonchs ne sien elets altres, ço és, que los del braç ecclesiàstich sien elets per los dits dipputats del braç ecclesiàstic, e los del braç militar per los dipputats del braç militar, e los del braç reyal elegeixquen los jurats de la ciutat de València lo dipputat, clavari, administrador e comptador qui deuen ésser per la dita ciutat [...] e los jurats de la ciutat de Xàtiva o vila real que aurà haver l'offici de la Depputació elegeixquen lo deputat que y deurà ésser per les dites ciutat de Xàtiva e viles reyals, [...] e axí·s segueixca de trienni en trienni»."

Així va ser l'origen de la Generalitat i amb motiu d'aquesta data, les Corts Valencianes celebren un acte especial que pots viure en directe amb nosaltres. Aquesta vesprada a les 19 hores des de Capitania General de València tindrà lloc aquesta celebració que comptarà amb la intervenció del President de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, així com el President de les Corts Valencianes, Enric Morera.

L'acte es tancarà amb el concert de Capella de Ministrers, que interpretarà les peces del seu disc "Quattrocento.

Destacats