Satse demana a Sanitat que renove els contractes covid d'infermeres fins a incorporar les noves places estructurals

Guardar

Professionals de la infermeria (imatge d'arxiu)
Professionals de la infermeria (imatge d'arxiu)

El Sindicat d'Infermeria ha reclamat a la Conselleria de Sanitat que prorrogue com a mínim fins al 15 de maig els 2.319 contractes de reforç Covid d'infermeres que finalitzen a la fi d'aquest mes donat "l'augment" de les hospitalitzacions covid i no covid en plantes i en UCIs que s'està produint en la Comunitat una vegada finalitzades les Pasqües i l'augment de casos de totes les patologies.

En aqueix sentit, assenyala que a aquest augment de casos covid, s'uneixen les Urgències saturades en Hospitals com a Hospital General València, l'Hospital Arnau i Hospital Clínic o amb moltes atencions com el cas de l'Hospital La Fe, així com l'increment de casos d'hospitalització de totes les patologies.

A més, SATSE assenyala que en aquests moments, les infermeres de reforç covid també estan cobrint a companyes de baixa, per la qual cosa quan finalitzen els seus contractes "moltes de les baixes quedaran sense cobrir".

Per tot això, assenyala que la sensació entre les infermeres fixes és de "gran incertesa i descoratjament" respecte al que ocorrerà a partir del 30 d'abril, quan les més de 1.800 infermeres contractades des de març de 2020 acaben els seus contractes.

I més, tenint en compte que la incorporació de les 1.811 infermeres a places estructurals de nova creació en tots els Departaments salut "sembla que no es produiran de manera immediata".

En aqueix sentit, adverteix que si continua augmentant la pressió assistencial, siga de qualsevol patologia o per Covid, i la saturació de les urgències, es pot produir en pocs dies "un col·lapse sanitari" abans que es produïsca la incorporació completa de les places estructurals creades per la Conselleria i "podria implicar la suspensió de processos quirúrgics i retards en proves diagnòstiques".

Arxivat a:

Destacats