Sanjuán demana aprovar els pressupostos de la Generalitat "com més prompte millor"

Guardar

Borja Sanjuán, regidor d'Hisenda en l'Ajuntament de València
Borja Sanjuán, regidor d'Hisenda en l'Ajuntament de València

El regidor d'Hisenda a l'Ajuntament de València, Borja Sanjuán, ha destacat aquest dissabte l'increment de les transferències de la Generalitat per a finançar serveis i inversions del consistori en 2021 i ha subratllat que, precisament per això, és "tan important" per a la ciutat que en el procés que d'elaboració de pressupostos, tinga "la certesa que s'aprovaran i com més prompte millor els pressupostos de la Generalitat".

L'edil ha posat el focus en la necessitat de tirar avant els comptes en un context de pandèmia que ha afeblit la situació de moltes pimes, autònoms i famílies, perquè "sense pressupost de la Generalitat en 2021", l'Ajuntament "no hi hauria hagut Pla Resistir" ni "ser la ciutat que més ajudes a dau a les pimes i als autònoms que estaven afectats per la covid", ha indicat en un comunicat.

"Sense pressupostos en la Generalitat, en el 2022 no podríem ingressar uns diners molt rellevants per a atendre les conseqüències socials de la pandèmia", ha remarcat, abans d'afegir: "És vital que tant l'administració autonòmica com l'Ajuntament treballem de la mà i tinguem els dos pressupostos de recuperació i els tinguem en el mateix terme".

Sanjuán ha destacat que l'Ajuntament de València ha rebut "sis vegades més transferències de la Generalitat Valenciana per a finançar serveis i inversions en 2021 que en 2015", i que la previsió és que les transferències aconseguisquen els 99 milions d'euros al tancament de l'exercici. Així, ha valorat que les aportacions "no han deixat de créixer gradualment des de 2015, quan es va produir el canvi de govern en les dues institucions".

"Per això és tan fonamental que en el procés que estem ara d'elaboració de pressupostos, tinguem la certesa que s'aprovaran i com més prompte millor els pressupostos de la Generalitat", ha insistit.

L'edil ha ressaltat que "cada Pressupost del Botànic ha suposat una millora i importants recursos per a la ciutat de València i és molt important perquè hi haja pressuposats de la ciutat de València que també haja pressuposat del Botànic. Treballem en la mateixa direcció, i fer-ho així ens ha fet més fortes a les dues administracions".

Destacats